Sähkömarkkinakatsaus 6.8.2019

Loppukevään ja kesän spot- ja johdannaishintakehitystä on leimannut reipas vaihtelu vuoden 2020 ja sitä lyhyempien tuotteiden hinnoissa.

Lue lisää...

Olosuhteet määrittävät sähkön hinnan

Sähkön kokonaishinta rakentuu eri tavoin maasta riippuen. Esimerkiksi verojen osuus sähkölaskusta vaihtelee eri maissa murto-osasta yli puoleen. Suomessa vaihteleviin hintoihin vaikuttaa pääasiassa sähkönsiirto.

Lue lisää...

Kaukolämpö on mainettaan fiksumpi

Vaikka suomalaisen kaukolämmön historia ulottuu 1940-luvulle, se on ajanmukaisempaa kuin koskaan. Tämä ylivoimaisen energiatehokas, vähäpäästöinen, joustava ja kestävä tapa lämmittää on tulevaisuudessa vielä nykyistäkin älykkäämpi.

Lue lisää...

Turku Energia osallistuu kalojen suojeluun

Vesivoiman tuottaminen on ympäristön kannalta puhdasta, mutta voimalan rakentamisella on joitakin vaikutuksia luontoon. Turku energian osakkuusyhtiöiden vesivoimaloissa kiinnitetään huomiota niitä ympäröivien jokien vaelluskalojen elinoloihin. Jokien hyvinvointia edistetään muun muassa rakentamalla kalaportaita eli kalojen kulkuväyliä.

Lue lisää...

Energiafiksu eteni askel kerrallaan

Pitkäjänteinen työ energiansäästön hyväksi toi naantalilaiselle kerrostalolle vuoden 2018 energiafiksuimman taloyhtiön tittelin. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Tuuna ja jäsen Reijo Grönroos esittelevät, mitä kaikkea talossa on tehty.

Lue lisää...

Ikimetsän suojelu on ilmastoteko

Luonnonperintösäätiö suojelee vanhoja ikimetsiämme. Arvokkaiden hiilinielujen rauhoittaminen on ilmastoteko, johon sinäkin voit nyt osallistua Turku Energian Ekotakuu Extra – tai Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelun ostamalla.

Lue lisää...