Turku Energia kuvaa koko kaukolämpöverkkonsa lämpökameralla helikopterista käsin 25.11.– 27.11.2023 välisenä aikana

Turku Energia toteuttaa jälleen kaukolämpöverkkonsa teknisen kuntokartoituksen helikopterilennolla lämpökameroiden avulla. Kuvaus tehdään 25.11. – 27.11.2023 välisenä aikana, säävaraus huomioiden koko Turku Energian kaukolämpöverkon alueella Turussa, Raisiossa, Naantalissa ja Kaarinassa. Kuvauksista saattaa aiheutua ajoittaista meluhaittaa etenkin Härkämäen alueelle, jossa sijaitsee helikopterin lähtö- ja nousupaikka.

24.11.2023

Helikopterilennot tehdään auringonlaskun jälkeen, jolloin maanpinta on tasalämpöinen ja liikennettä kaduilla on vähän. Valtaosa Turku Energian kaukolämpöverkostosta kulkee katualueilla. Lennon aikana otettujen lämpökamerakuvien sekä tietokoneanalyysien avulla tutkitaan maanpinnan lämpötilaeroja mahdollisten lämpövuoto- ja eristevauriokohtien paikantamiseksi.

– Helikopterilennoilla tehtävät kuvaukset ovat tärkeä osa kaukolämpöverkkomme toimitusvarmuuden ylläpitämistä ja kehittämistä. Toteutamme kuvauksia säännöllisesti, jotta meillä on aina ajantasainen ja kokonaisvaltainen kuva kaukolämpöverkkomme kunnosta ja mahdollisista korjaustoimenpiteitä vaativista kohdista, sanoo kaukolämpöinsinööri Sanna Perttunen Turku Energiasta.

Kuvauksessa on säävaraus. Mahdollisesti siirtyvästä kuvausajankohdasta Turku Energia tiedottaa mm. omissa kanavissaan.

Helikopterilennon suorittaa GridJet Oy. 

Yhteyshenkilöt

Sanna Perttunen
Kaukolämpöinsinööri
050 5573 783sanna.perttunen@turkuenergia.fi