Aurinkopaneeleilla säästöä sähkölaskuun ja pienempi hiilijalanjälki 

Tuoteryhmäpäällikkö seisoo tasakaton päällä aurinkopaneelirivien välissä
9.4.2024

Aurinkopaneelit pienentävät sähkölaskuasi ja ovat myös tärkeä askel kohti ympäristöystävällisempää tulevaisuutta. Lue, miten voit aloittaa aurinkoenergian tuotantosi ja osallistua aktiivisesti ilmastonmuutoksen torjuntaan. 

Aurinkopaneelit ovat loistava tapa tuottaa puhdasta energiaa ja säästää sähkölaskuissasi samalla, kun teet osasi ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Vaikka Suomi sijaitsee pohjoisessa, meillä on hyvät mahdollisuudet hyödyntää aurinkoenergiaa, aivan kuten Keski-Euroopassa. Aurinkopaneelien hankinta voi vaikuttaa suurelta askeleelta, mutta kun ymmärrät niiden tarjoamat taloudelliset ja ympäristölliset hyödyt pitkällä aikavälillä, huomaat, että ne ovat investoinnin arvoisia. 

Aurinkopaneelien hankinta on kannattava investointi 

Aurinkopaneelien hankinta eli oman energiatuotannon aloittaminen tarkoittaa sinulle sekä sähkölaskujesi että sähkön siirtolaskujesi pienentymistä. Asiantuntijamme suunnittelee kiinteistöllesi ja kulutukseesi sopivan paneelipaketin ilmaisen kartoituskäynnin perusteella, jolloin saat suurimman osan aurinkopaneelien tuottamasta energiasta omaan käyttöösi.  Jos aurinkopaneeleista saatava energiatuotanto ylittää ajoittain oman kulutuksesi, voit myydä ylimenevän osuuden helposti takaisin verkkoon pientuotannon ostosopimuksella, ja hyötyä taloudellisesti vielä enemmän. 

Aurinkopaneelien hankinta on ekoteko 

Aurinkoenergia on myös valintasi puhtaamman ympäristön puolesta. Se on uusiutuvaa ja tuottaa energiaa ilman hiilidioksidipäästöjä, auttaen sinua pienentämään omaa hiilijalanjälkeäsi. Tämä tekee aurinkopaneeleista ei vain taloudellisesti, vaan myös ekologisesti järkevän investoinnin. Aurinkopaneelit voivat lisäksi nostaa kiinteistösi arvoa, mikä tekee niistä viisaan päätöksen niin nykyhetkessä kuin tulevaisuudessakin. 

Aurinkopaneelien hankkijan muistilista 

Kun päätät hankkia aurinkopaneelit, sinun on hyvä ottaa huomioon seuraavat asiat: 

  • Paikan valinta: mikä on paras aurinkoisin paikka aurinkopaneeleille 

  • Varjostukset: kohdistuuko puista tai muista rakennuksista varjostuksia paneelien päälle. Varjoisammille paikoille suosittelemme älykästä aurinkopaneelijärjestelmää paneelikohtaisilla tehostimilla, jolloin saat maksimaalisen tehon jokaisesta paneelista yksittäiseen paneeliin kohdistuvasta varjostumasta huolimatta.   

  • Paneelien kallistuskulma: optimaalinen kallistuskulma on 40 astetta, mutta jo 10 asteenkin kulmalla päästään lähelle samaa tuotantomäärää 

  • Suuntaus: ilmansuunnilla on merkittävä vaikutus paneelien tuotantoon. Etelään suunnatut aurinkopaneelit tuottavat parhaiten, mutta ilmansuunnista itä ja länsi tuottavat myös hyvin sähköä.  

  • Katon kunto: Onko katto siinä kunnossa, että se kestää paneelien käyttöiän 40 vuotta? Katon kunto kannattaa ensin tutkituttaa kattoammattilaisella ennen aurinkopaneelien hankintaa 

  • Rahoitus ja tuet: Tutustu myös mahdollisiin rahoitus- ja tukivaihtoehtoihin, kuten kotitalousvähennykseen, jotka voivat helpottaa hankintasi alkuvaiheita. Tarjoamistamme aurinkopaneelipaketeista asennustyön osuus on huomioitavissa kotitalousvähennyksenä verotuksessa.  

  • Perusteellinen tarjous ja kumppanivertailu: Ennen päätöksen tekemistä kannattaa tutustua erilaisiin aurinkopaneelijärjestelmiin, vertailla toimittajia ja niiden tarjoamia tuotteita ja palveluita. Paneelipakettisi on pitkäikäinen investointi, ja myös järjestelmäntoimittajasi luotettavuus ja vakaa yritystoiminta pitäisivät olla merkittäviä valintakriteereitä. Olemme aina käytettävissäsi aurinkopaneelien toimintaan liittyen myös asennuksen jälkeen. 

Kun otat huomioon nämä seikat – taloudelliset hyödyt, ympäristövaikutukset sekä hankinnan tekniset ja taloudelliset näkökulmat – olet valmis ottamaan askeleen kohti aurinkoenergian hyödyntämistä. Aloita matkasi tänään ja lähde mukaan puhtaamman ja vihreämmän tulevaisuuden rakentamiseen.