Aurinkopaneelit kesäksi nyt on aika tilata 

Kuvassa henkilö seisoo aurinkopaneelin vieressä
6.2.2024

Haaveiletko hyödyntäväsi aurinkoenergiaa kotonasi ensi kesänä? Ehdit vielä tilata aurinkopaneelit kesäksi katollesi. 

Aurinkopaneelit tuottavat uusiutuvaa energiaa ilman hiilidioksidipäästöjä ja lisäksi ne tuovat säästöä sähkölaskuusi. Turku Energian palvelumyynnin päällikkö Veli Hartola kertoo, että jos haluat aurinkopaneelit kesäksi, kannattaa ne tilata viimeistään nyt vuodenvaihteen jälkeen. 

– Mitä nopeammin teet tilauksen sitä aiemmin pääset hyödyntämään aurinkoenergiaa. Sää vaikuttaa toki asennusaikaan. Ennen lumien sulamista katolla ei ole turvallista tehdä asennustöitä.  Nyt kun tekee tilauksen, pääsee varmasti nauttimaan aurinkosähköstä kesällä. 

Hartola kertoo nykyisten aurinkopaneeleiden tuottavan erinomaisesti energiaa viileälläkin kelillä, joten myös alkukevään aurinkoiset päivät ovat tuottoisia päiviä aurinkoenergian kannalta.  

Täyden palvelun paketti 

Hartola neuvoo aurinkopaneelien hankintaa pohtivien ottamaan yhteyttä Turku Energian palvelumyynnin asiantuntijoihin. Tarjous- tai yhteydenottopyynnön voi jättää helposti Turku Energian nettisivujen kautta.  

– Omat ammattilaisemme toteuttavat kotiisi kartoituksen, aurinkopaneelien hankintaan liittyvän suunnittelun sekä mitoitukset. Asennamme aurinkopaneelit kotitalouksiin useimmiten yhden työpäivän aikana. Asennuksen jälkeen saat opastuksen järjestelmän käyttöön sekä liitämme aurinkosähköjärjestelmäsi sähköverkkoon, Hartola kuvailee hankintaprosessia. 

Turku Energian kotimaiset aurinkopaneelit valmistaa Salo Tech Oy, ja ne on suunniteltu Suomen olosuhteisiin. Myös asennustelineet on valmistettu Suomessa. Aurinkopaneeleissa on 25 vuoden tehontuottotakuu ja kiinnitystelineissä jopa 30 vuoden takuu, joten järjestelmän toimivuus on varmistettu vuosiksi eteenpäin.  

Hartola painottaa, että Turku Energia on luotettava, paikallinen toimija, jonka apuun voi luottaa aurinkopaneeli-investoinnin kaikissa vaiheessa. 

– Olemme aina käytettävissäsi aurinkopaneelien toimintaan liittyen myös asennuksen jälkeen, Hartola kertoo. 

Säästöä sähkölaskuun 

Hartola muistuttaa, että aurinkopaneelien hankinta näkyy säästönä sähkölaskussa. 

– Sähkölaskusi pienenee sekä ostetun sähkön että sähkönsiirron osalta, kun tuotat sähköä itse. Lisäksi maksamme sinulle reilun hyvityksen siitä aurinkosähköstä, jota et itse pysty kuluttamaan.