Kaukolämpöä taloyhtiöille

Lämpöä varmasti. Varmasti läheltä.

 • Kaukolämpöasiakkaanamme saat 24/7 asiakaspalvelun ja huoltovapaan järjestelmän.

 • Ekologisesti tuotettua energiaa, jonka hinta on tulevaisuudessakin kilpailukykyinen.

Paksu kaukolämpöputki makaa kaivuohjassa ja kaksi miestä seisoo hymyillen vieressä

Vaivatonta ja vakaata

Kilpailukykyinen hinta

Turku Energia on investoinut uusiutuvaan kaukolämmön tuontatoon ennakoiden. Hintamme ovat jatkossakin kilpailukykyiset. Lataa ilmainen kaukolämpöopas.

Toimintavarma ja pitkäikäinen

Kaukolämpöä eivät kaatuvat puut kaada. Kotisi ja vetesi pysyvät lämpimänä luotettavasti ympäri vuoden. Kaukolämmön tekniikka on pitkäikäistä ja laitteet ovat teille huoltovapaat.

24/7 toimiva palvelu

Kaukolämmön toimitus kotiisi varmistetaan joka hetki. Olipa joulu tai juhannus, valvomme kaukolämpöverkkoa 24/7. Jos ongelmia ilmenee, hoidamme ne kuntoon. Kaukolämpöasiakkaanamme nautit huolettomasta lämmityksestä.

Ekologinen

Kaukolämpömme CO2-päästöt ovat tippuneet lähes 80 % vuodesta 2017 lähtien. Kaukolämpö tuotetaan jo nyt 80 % uusiutuvilla energialähteillä: hukkalämmöllä ja biopolttoaineella. Vuonna 2029 kaukolämpö tuotetaan 100 % uusiutuvilla energialähteillä. Hankkimalla kaukolämpöä sitoudut uusiutuvan energian tuotantoon. Lue energiamme alkuperästä.

Laske kaukolämmön kustannukset kiinteistössäsi

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.

Voimassa oleva kaukolämmön kausihinta

Kausihinta
Kevät 1.3.2024 - 31.5.20249,205 snt/kWh (92,05 €/MWh)
 
Hintaennuste
Kesä 1.6.2024 - 31.8.20246,572 snt/kWh (65,72 €/MWh)
Syksy 1.9.2024 - 30.11.20248,680 snt/kWh (86,80 €/MWh)
Talvi 1.12.2024 - 28.2.202510,107 snt/kWh (101,07 €/MWh)

Tyypillinen 80 asunnon kerrostalo, 200 kW tilausteholla kustantaa taloyhtiölle n. 50 000 € vuodessa (sisältäen energiamaksun ja tehomaksun).

Tästä ilmaiseksi kattava opas kaukolämpöasioihin

Jättämällä yhteystietosi alle lähetämme sinulle ilmaiseksi kattavan kaukolämpöoppaan, josta löydät mm:

 • Esimerkkilaskelmat lämmityskustannuksiin

 • Kysymyslista taloyhtiön yhtiökokouksen tueksi lämmitysmuodon valinnassa

 • Lämmitysmuotojen vertailutaulukko

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.

Kaukolämpö tuotetaan jo nyt 75 %
uusiutuvilla energialähteillä

Kohti hiilineutraliutta

Turku Energian kaukolämpö on 100 % uusiutuvilla energialähteillä tuotettua vuonna 2029.

Todellista lähilämpöä

Et ehkä ole tullut ajatelleeksi, että Turku Energian kaukolämpökin on lähilämpöä. Se tulee Naantalista, Luolavuoresta, Kakolasta, Artukaisista ja Orikedolta.

Nollapäästöt 2030

Vuoden 2021 kaukolämmön ominaispäästöt olivat 80 kgCO2/MWh myytyä energiaa kohden. Päästöt laskevat arviolta 18,1 kg:aan vuonna 2025 ja nollaan vuoteen 2030 mennessä.

Haluatko jo nyt 100 % vihreää kaukolämpöä?

Ota Ekotakuu Lämpö, joka takaa, että kaukolämpösi on tuotettu täysin uusiutuvasti. Jätä meille yhteydenottopyyntö
niin kerromme lisää.

Hukkalämpöä jätevedestä

Kaukolämpöä ja -jäähdytystä tuotetaan puhdistetusta jätevedestä Kakolan lämpöpumppulaitoksessa. Kun lämpöpumppu ottaa talteen jäteveden sisältämän lämpöenergian, saadaan kaukolämpöä 11 000 pientalon vastaavan vuosikulutuksen verran. Samalla hiilidioksidipäästöt laskevat jopa 50 000 tonnia vuodessa.

Hukkalämpöä savukaasuista

Naantalin monipolttoainelaitoksen uusi savukaasulauhdutin ottaa talteen energiaa biopolttoaineiden poltosta syntyvästä kosteasta savukaasusta, joka muutoin haihtuisi savupiipusta taivaalle. Vuodessa päästötöntä hukkaenergiaa tuotetaan noin 250 GWh, mikä vastaa noin 600 kerrostalon lämmön kulutusta.

Lämpöä metsistä

Kaukolämmön perustuotannossa
Naantalissa käytetään energialähteenä metsäteollisuuden sivuvirtoja ja
hyvälaatuista jätepuuta ja pahvia. Muissa tuotantolaitoksissamme Luolavuoressa, Artukaisissa ja Orikedolla
käytämme hakkuutähteitä, pellettiä ja metsähaketta.

Tietoa kaukolämmöstä

Millä alueilla Turun seudulla on saatavilla kaukolämpöä?

Turku Energian kaukolämpöä on saatavilla Turun, Kaarinan, Raision ja Naantalin alueilla. Verkon pituus on noin 600 kilometriä ja se kattaa kattaa laajasti keskustataajaman alueen. Tarkan etäisyyden verkosta saat selville ottamalla yhteyttä asiantuntijoihimme.

Saako kaukolämpöä uusiutuvalla energialla tuotettuna?

Kyllä saa! Kaukolämpösopimus on mahdollista päivittää Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelulla, jolla varmistut, että käyttämäsi kaukolämpö on tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä. Lisäpalvelun hinta on 1,24 eur/MWh (alv. 24 %), joka lisätään aina kulloinkin voimassa olevaan kaukolämmön energiahintaan.

Kaikki jäähdytysratkaisumme ovat jo nyt 100 % uusiutuvia.

Onko kaukolämpö ekologinen lämmitysmuoto?

Ehdottomasti! Vaikka kaukolämmityksellä on pitkä historia, se ei suinkaan ole vanhanaikainen tapa lämmittää kiinteistö. Sen lyömätön etu on mahdollisuus yhdistää tuotannossa eri polttoaineita ja lämmönlähteitä. Esimerkiksi Turku Energian kaukolämmön tuotannossa uusiutuvien polttoaineiden osuus on jo yli 70 % ja vuonna 2029 kaikki tuotanto on uusiutuvaa. Toisin sanoen kaukolämpöasiakkaana menet kohti hiilineutraaliutta ilman, että sinun tarvitsee tehdä sen suhteen erillisiä investointeja.

Onko kaukolämpö kilpailukykyinen lämmitysmuoto?

Muihin lämmitysmuotoihin verrattuna Turun seudun kaukolämpö on hinnaltaan kilpailukykyinen ja kustannustehokas lämmitysmuoto. Kaukolämpö on täyttä lämmityspalvelua, jossa asiakkaan ei tarvitse huolehtia kiinteistön lämmityksestä. Kaukolämpölaitteet ovat yksinkertaisia ja pitkäikäisiä sekä vaivattomia käyttää. Useimmat muut lämmitysmuodot, kuten öljylämmitys ja maalämpö, ovat tavallisesti kokonaan asiakkaan vastuulla. Kun laitteisto on kerran hankittu ja asennettu, kunnossapidosta, säädöistä sekä polttoaineesta tämän on huolehdittava itse. Jos laitteet hajoavat keskellä yötä, apua voi olla hankala saada. Kaukolämmityksen suuri etu on se, että palveluntarjoaja vastaa järjestelmän ylläpidosta ja siitä, että lämmöntoimitus kiinteistöön on katkeamatonta.

Mitä tarkoittaa energiamaksu? Entä tehomaksu?

Kaukolämmössä maksat käyttämästäsi lämpöenergiasta energiamaksun. Energiamaksu on kausihinnoiteltu ja se on jaettu neljään kauteen: kevät, kesä, syksy ja talvi. Tehomaksu puolestaan perustuu kiinteistön käyttämään lämmitystehoon eli sopimustehoon, jonka suuruus sovitaan yhdessä kiinteistön omistajan kanssa.

Miksi valita kaukolämpö?

Kaukolämpö on helppo, toimitusvarma ja ekologinen lämmitysmuoto. Kaukolämmöllä on pitkä historia Suomessa ja se on myös Suomen suosituin lämmitysmuoto. Kaukolämpö on sataprosenttista lämmityspalvelua, jossa lämpöyhtiö huolehtii lämmön toimittamisesta kiinteistöön ympäri vuorokauden. Kaukolämmön voit saada myös avaimet käteen -toimituksella, joka sisältää kaukolämpöliittymän ja lämmönjakokeskuksen. Kysy lisää asiantuntijoiltamme.

Miten ja missä kaukolämpöä tuotetaan?

Kaukolämpöä tuotetaan paikallisesti erilaisissa lämpölaitoksissa, jotka sijaitsevat nimestään huolimatta varsin lähellä. Turun seudulla suurin osa kaukolämmöstä tuotetaan Naantalissa monipolttoainevoimalaitoksessa. Lisäksi kaukolämpöä tehdään mm. lämpöpumpuilla Kakolassa, hake- ja pellettilämpölaitoksissa Orikedolla ja Luolavuoressa sekä talven huippukulutuksen aikaan myös eri puolella sijaitsevissa öljylämpökeskuksissa. Kaukolämmön tuotanto Turun seudulla tulee olemaan täysin uusiutuvaa vuoteen 2029 mennessä.

Mitä kaukolämpö on ja miten se toimii?

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto. Kaukolämmössä siirretään lämpöä asiakkaille kaksiputkista verkostoa pitkin. Menoputkessa kulkee lämpölaitokselle kuumennettu vesi asiakkaalle. Paluuputkessa puolestaan lämmön luovuttanut vesi palaa laitokselle uudelleen lämmitettäväksi. Asiakas hyödyntää kaukolämpöveden lämmön lämmönjakokeskuksella, jossa on oma siirrin tilojen lämmitykselle ja lämpimälle käyttövedelle.

Haluatko tietää lisää? Lähetä meille yhteydenottopyyntö

Kiinteistön tyyppi
Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.
Susanna Tuominen
Avainasiakaspäällikkö
022628880susanna.tuominen@turkuenergia.fiLinkedIn
Susanna vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.
Tommy Rönnqvist
Avainasiakaspäällikkö
022628633tommy.ronnqvist@turkuenergia.fiLinkedIn
Tommy vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän vastaa taloyhtiöille ja yrityksille tarjottavista lämmitys- ja jäähdytysratkaisuita. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.

Kaukolämmön lisämahdollisuudet

Kaukojäähdytys
 • Kaukojäähdytyksessä jäähdytysenergia tuodaan koteihin kaukojäähdytysverkostossa.

 • Samalla kiinteistön ylimääräinen lämpöenergia siirretään kaukolämpöverkkoon käytettäväksi esimerkiksi käyttöveden lämmitykseen.

 • Yli 80 % kaukojäähdytyksestä tuotetaan Kakolan lämpöpumppulaitoksessa hyödyntämällä jäteveden hukkaenergiaa.

Lähijäähdytys
 • Lähijäähdytyksessä lämpöpumppu hyödyntää kiinteistössä syntyvän hukkalämmön ottamalla sen talteen ja muuntamalla sen viilennykseksi.

 • Viilennys jaellaan kiinteistön sisällä huomaamattomilla ja hiljaisilla sisäyksiköillä, joiden avulla kukin käyttäjä voi itse määrittää sopivan lämpötilan.

 • Lähijäähdytys tuotetaan täysin uusiutuvasti. Se tuotetaan energiatehokkaasti ja rakennuksesta kerätty hukkalämpö hyödynnetään kaukolämpöverkossa.