Kaukolämmön keväthinta on julkaistu

mies ja nainen istuvat sohvalla talon edessä
1.3.2024

Turku Energian myymän kaukolämmön keväthinta on julkaistu. Verollinen hinta on 1.3 2024 lähtien 92,05 eur/MWh (veroton hinta 74,23 eur/MWh).  Hinta on laskenut edellisvuoden vastaavasta hinnasta. Vuosiennusteen mukaan kaukolämmön hinta on laskevalla hintakäyrällä edellisiin vastaaviin hinnoittelukausiin verrattuna.

Merkittävimmät hintaan laskevasti vaikuttaneet tekijät ovat sähköisen tuotannon lisääntyminen ja päästöoikeuden hinnan huomattava lasku. Myös tuotannon optimoimisen onnistuminen ja koko toiminnan tehostuminen ovat pienentäneet tuotantokustannuksia. Turku Energian kaukolämpö hinnoitellaan kausihinnoittelulla neljä kertaa vuodessa. Tutustu hinnastoon. 

Valtaosa Turku Energian myymästä kaukolämmöstä tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä. Kaukolämmön perustuotanto tuotetaan Turku Energian osakkuusyhtiön, Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n laitoksilla Naantalin voimalaitoksella, Orikedon biolämpölaitoksella ja Kakolan lämpöpumpuilla.

Turku Energia tekee määrätietoista siirtymää fossiilisista polttoaineista kohti uusiutuvia tuotantomuotoja. Kaukolämmön CO2-päästöt ovat Turun seudulla tippuneet lähes 84 % vuodesta 2014 lähtien. Kaukolämmöstä on tuotettu Turun seudulla jo 87 prosenttia uusiutuvilla energianlähteillä. Kaukolämpö on käyttäjälle vaivaton ja ekologinen lämmitysmuoto. Kaukolämmityksen hintaan sisältyy muun muassa ylläpito ja päivystys.