Ekotakuu – lämmitystä ja jäähdytystä taloyhtiöille hiilineutraalisti

Ekotakuu Bio ja Ekotakuu Kakola -palveluillamme saa 100 % uusiutuvaa kaukolämpöä, jolla voi nollata taloyhtiön hiilidioksidipäästöt lämmitysenergian osalta.

pari ihmistä seisoo vierekkäin metsässä
Ekotakuu Bio

Ekotakuu Bio -lisäpalvelulla saat hankittua kaukolämpöä täysin uusiutuvana ja se tuotetaan puupohjaisilla polttoaineilla kuten pelletti, sahanpuru ja metsätähdehake. Uusiutuva kaukolämpö varmennetaan Energiaviraston alkuperätakuujärjestelmällä ja halutessasi saat meiltä todistuksen, jonka avulla voit osoittaa kiinteistössäsi asioiville ekologisesta valinnasta. Lisäpalvelu kuuluu energian alkuperätakuulain piiriin.

Ekotakuu Kakola

Ekotakuu Kakola -lisäpalvelulla hankit kaukolämpösi uusiutuvasti Kakolassa puhdistetun jäteveden hukkalämmöstä. Uusiutuva kaukolämpö varmennetaan Energiaviraston alkuperätakuujärjestelmällä ja halutessasi saat meiltä todistuksen, jonka avulla voit osoittaa kiinteistössäsi asioiville ekologisesta valinnasta. Lisäpalvelu kuuluu energian alkuperätakuulain piiriin.

Miten taloyhtiö hyötyy Ekotakuu Bio ja Ekotakuu Kakola -lisäpalveluista?

  • Ekotakuu Bio tai Ekotakuu Kakola -asiakkaana taloyhtiö on mukana luomassa ympäristöystävällistä ja kestävää tulevaisuutta. Taloyhtiö voi nollata hiilidioksidipäästönsä lämmitysenergian osalta. Tämä on erinomainen teko ympäristön puolesta.

  • Ekotakuu-asiakkaille toimitamme diplomin, jonka avulla ekoteosta voi viestiä asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

Miten Ekotakuu toimii?

Uusiutuvaa kaukolämpöä biopolttoaineilla tai Kakolan lämpöpumpuilla
  • Takaamme, että Ekotakuu Bio tai Ekotakuu Kakola -lisäpalvelun valinneen asiakkaan ostama kaukolämpö on tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä.

  • Lisäksi Turku Energia ohjaa säännöllisesti osan Ekotakuu Bio -palvelun varoista Luonnonperintösäätiölle paikallisten metsien suojeluun.

  • Ekotakuu sopii sekä voimassaoleviin että uusiin kaukolämpösopimuksiin. Tilaus on mahdollista aloittaa myös takautuvasti kuluvan kalenterivuoden alusta. Sopimus on voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Palvelu tulee lisäpalvelurivinä kaukolämpölaskuun.

Alkuperätakuilla varmennettua
  • Ekotakuu Bio ja Ekotakuu Kakola -lisäpalvelut kuuluvat Energiaviraston ylläpitämään lämmityksen ja jäähdytyksen alkuperätakuujärjestelmään.

  • Alkuperätakuu on sähköinen sertifikaatti, jolla viranomainen varmistaa, että ostamasi kaukolämpö on tuotettu juuri siitä energialähteestä, josta lämmön myyjä on sen ilmoittanut tuotettavan.

  • Palvelulla siis takamme, että kuluttamasi kaukolämpö on varmasti tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä.

Missä uusiutuvaa kaukolämpöä tuotetaan?

Ekotakuu Bio

Uusiutuvaa kaukolämpöä tuotetaan esimerkiksi Naantalin monipolttoainevoimalaitoksessa, Orikedon biolämpölaitoksessa ja Luolavuoren pellettilämpölaitoksessa.

Ekotakuu Kakola

Uusiutuvaa kaukolämpöä tuotetaan Kakolan lämpöpumppulaitoksessa, jossa puhdistetusta jätevedestä kerätään lämpö talteen suurilla lämpöpumpuilla.

Mitä Ekotakuu maksaa?

Ekotakuu Bio

Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelun hinta on 1,00 €/MWh (alv. 0 %). Hinta lisätään voimassa olevaan kaukolämmön energiahinnan kausihintaan.

Ekotakuu Kakola

Ekotakuu Kakola -lisäpalvelun hinta on 1,74 €/MWh (alv. 0 %). Hinta lisätään voimassa olevaan kaukolämmön energiahinnan kausihintaan.

Tilaa Ekotakuu-palvelu taloyhtiölle

Tilaan seuraavan palvelun: *
Yhteyshenkilön tiedot
Lämmön käyttöpaikan osoite
Sähköiset palvelut
Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.

Asiantuntija käytettävissäsi

Susanna Tuominen
Avainasiakaspäällikkö
022628880susanna.tuominen@turkuenergia.fiLinkedIn
Susanna vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.
Tommy Rönnqvist
Avainasiakaspäällikkö
022628633tommy.ronnqvist@turkuenergia.fiLinkedIn
Tommy vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän vastaa taloyhtiöille ja yrityksille tarjottavista lämmitys- ja jäähdytysratkaisuita. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.