Lähijäähdytys taloyhtiöille

Ekologista viileää sinne, minne kaukojäähdytysverkko ei yllä

Lähijäähdytys perustuu järjestelmään, joka ottaa lämmön talteen rakennuksen huoneista ja muuntaa sen lämpöpumpun avulla viilennykseksi. Huoneistoihin tulee huomaamaton ja hiljainen sisäyksikkö, jonka kautta viilennys leviää rakennukseen.

Lähijäähdytys on kirjaimellisesti lähellä tuotettua, omasta kiinteistöstä hyödynnettyä energiaa.

digitaalinen kollaasi naisesta istumassa rakennuksen päällä

Lähijäähdytyksen edut

Helppo ja vaivaton

Loppukäyttäjälle lähijäähdytysjärjestelmä on hiljainen, huomaamaton ja toimintavarma – ei meluavia ja suuria ulkoyksiköitä tai muita näkyviä laitteita.

Lisäarvoa kiinteistölle

Jäähdytys nostaa käyttömukavuutta ja kiinteistön arvoa. Se sopii niin palvelutaloihin, toimistoihin kuin taloyhtiöihinkin, ja on helpoin asentaa rakentamisen tai linjasaneerauksen yhteydessä.

Ekologinen ja energiatehokas

Lähijäähdytys on täysin hiilineutraalia. Se tuotetaan energiatehokkaasti omassa kiinteistössä ja syntyvä lämpö hyödynnetään kaukolämpöverkossa.

Selkeästi hinnoiteltu palvelutuote

Lähijäähdytys on käyttäjälle huoleton, sillä hintaan sisältyy laitteiston käyttämä sähköenergia, huollot, ylläpito ja 24/7 päivystys.

Kaukojäähdytyksen energiahinta

59,90 eur / MWh 

Hinta alv. 0 %

Kaukojäähdytyksen energiahinta perustuu kaukolämmön ja jäähdytysenergian yhteistuotantoon.

Jäähdytysasiakkaana saat 50 % alennuksen jäähdytysenergian hinnasta 1.10–30.4.
Kaukolämmön ja jäähdytyksen asiakkaana saat 50 % alennuksen kaukolämmön hinnasta 1.5.–30.9.

Viileää kiertotaloutta

  1. Lähijäähdytyksen toimintaperiaate on verrattavissa kaukojäähdytykseen: jäähdytys jaetaan viileänä vetenä kiinteistössä.

  2. Lähijäähdytys tuotetaan keskitetysti kiinteistökohtaisella viilennysratkaisulla esimerkiksi lämpöpumpulla.

  3. Kun viileä vesi kiertää kiinteistössä jäähdyttäen, se sitoo itseensä kiinteistön hukkalämpöä, joka voidaan puolestaan hyödyntää kaukolämpöenergiana.

  4. Talteen otettu hukkalämpö hyödynnetään lämmitysenergiana, joten viilennys on todellista kiertotaloutta!

Kauko- vai lähijäähdytys?

Kiinteistöösi soveltuva jäähdytysratkaisu valikoituu sijainnin mukaan. Asiantuntijamme auttavat oikean jäähdytysratkaisun valinnassa. Kauko- ja lähijäähdytysratkaisumme eivät juurikaan eroa toisistaan. Kummassakin tapauksessa nautit tasaisesta viilennyksestä, joka tulee perille toimintavarmana palveluna. Tarkista oikea ratkaisu postinumerollasi.

Lähijäähdytys viilentää Ypsilonin

Yli-Maarian monitoimitalossa Ypsilonissa ei tarvitse pelätä helteistäkään kesää. Turku Energia toimitti rakennukseen uudenlaisen Lähijäähdytys-lämpöpumppuratkaisun, joka jäähdyttää tilat asiakkaan tarpeiden mukaan. Samalla hyödynnetään huoneilmasta kerätty hukkalämpö.

Näin taloyhtiön jäähdytysprosessi etenee

1. Kartoitus

Kohde katselmoidaan paikan päällä. Kartoituksessa käydään tekniset tilat läpi ja tarkistetaan kiinteistön soveltuminen kauko- tai lähijäähdytykseen. Taloyhtiö saa asiantuntijaltamme suosituksen parhaasta jäähdytysratkaisusta ja mahdollisesti budjetäärisen tarjouksen.

2. Suunnittelu

Taloyhtiö teettää LVI-suunnittelijalla suunnitelmat jäähdytyksestä. Suunnitelmaan sisältyy jäähdytyksen kytkentäkaavio, asemapiirustus ja pohjapiirustus. Suunnittelija toimittaa suunnitelmat Turku Energialle. Tämän jälkeen me toimitamme lopullisen jäähdytystarjouksen hyväksyttäväksi.

3. Tilaus ja toimitus

Taloyhtiö tilaa jäähdytyksen Turku Energialta. Me sovimme taloyhtiön rakennuttajan kanssa toimitusaikataulusta ja rakennuttamisesta. Rakennuttaja vastaa taloyhtiön asuntokohtaisten jäähdytyslaitteistojen asentamisesta ja sopii niistä taloyhtiön kanssa. Asuntokohtaiset jäähdytyslaitteet ovat taloyhtiön vastuulla, kuten asuntokohtaiset lämpöpatterit.

Jätä yhteydenottopyyntö

Valitse
Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.

Asiantuntijamme

Tommy Rönnqvist
Avainasiakaspäällikkö
022628633tommy.ronnqvist@turkuenergia.fiLinkedIn
Tommy vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän vastaa taloyhtiöille ja yrityksille tarjottavista lämmitys- ja jäähdytysratkaisuita. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.
Jari Kairama
Lämpöpalvelupäällikkö
022628172jari.kairama@turkuenergia.fi
Jari vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen sopimuksista, liittymistä ja mittauksista. Hän vastaa myös asiakaslaitetarkastuksista ja teknisestä asiakaspalvelusta.