Kaukojäähdytys taloyhtiöille

Täydellinen olosuhde vaivattomasti

Kaukojäähdytys on taloudellinen ja 100 % uusiutuva tapa viilentää kiinteistöjä kaukojäähdytysverkon alueella. Se on todellista kiertotaloutta: samalla, kun kiinteistöä viilennetään optimaaliseen lämpötilaan, siirretään sen ylimääräinen lämpöenergia kaukolämpöverkkoon käytettäväksi esimerkiksi käyttöveden lämmitykseen.

Kuvassa värikkäät villasukat, joissa on jäätelön kuvat

Kaukojäähdytyksen edut

Äänetön ja näkymätön

Laitteisto on yksinkertainen, toimintavarma ja pitkäikäinen – sekä lähes näkymätön ja äänetön.

Kiertotalouden mallioppilas

Kiinteistöstä siirretään ylimääräinen lämpöenergia kaukolämpöverkon käytettäväksi, eli järjestelmästä hyötyvät kaikki. Ei liene ihme, että kaukojäähdytyksen suosio vain kasvaa kasvamistaan.

Päästötön

Kaukojäähdytys on täysin päästötöntä. Yli 80 % kaukojäähdytyksestä tuotetaan Kakolan lämpöpumppulaitoksessa hyödyntämällä puhdistetun jäteveden hukkaenergiaa. Kaukojäähdytykselle on saatavissa Energiaviraston virallisesti myöntämä alkuperätakuutoditus.

Jäähdytystä palveluna

Kaukojäähdytyksen hintaan sisältyy viileän sisäilman lisäksi huollot ja 24/7 päivystys.

Kaukojäähdytyksen energiahinta

59,90 eur / MWh 

Hinta alv. 0 %

Kaukojäähdytyksen energiahinta perustuu kaukolämmön ja jäähdytysenergian yhteistuotantoon.

Asiakaskiinteistöt, jotka hankkivat Turku Energiasta kaukojäähdytyksen ja kaukolämmityksen, saavat 1.5–30.9. kaukolämmön energiahinnasta 50 %:n yhteistuotanto- ja kausialennuksen jäähdytysenergiamäärää vastaavalta osalta kuukausittain jälkikäteen.

Viileää kiertotaloutta

  1. Kaukojäähdytyksen toimintaperiaate on verrattavissa kaukolämmitykseen: jäähdytys jaellaan kiinteistöihin viileänä vetenä kaukojäähdytysverkon kautta.

  2. Kaukojäähdytys tuotetaan keskitetyissä kaukojäähdytyslaitoksissa esimerkiksi lämpöpumpuilla.

  3. Kun viileä vesi kiertää kiinteistössä jäähdyttäen, se sitoo itseensä kiinteistön hukkalämpöä, joka palaa takaisin laitokselle uudelleen viilennettäväksi.

  4. Talteen otettu hukkalämpö hyödynnetään kaukolämmön tuotannossa, joten viilennys on todellista kiertotaloutta!

Kauko- vai lähijäähdytys?

Kiinteistöösi soveltuva jäähdytysratkaisu valikoituu sijainnin mukaan. Asiantuntijamme auttavat oikean jäähdytysratkaisun valinnassa. Kauko- ja lähijäähdytysratkaisumme eivät juurikaan eroa toisistaan. Kummassakin tapauksessa nautit tasaisesta viilennyksestä, joka tulee perille toimintavarmana palveluna. Tarkista oikea ratkaisu postinumerollasi.

Kaukojäähdytys on Tyks-sairaalalle elintärkeää

Tietojärjestelmäpalvelimien jäähdytystarve sairaalassa on valtava. Käytännössä atk-konesali ei pysty toimimaan, jos jäähdytys ei toimi. Myös kuvantamislaitteet tarvitsevat jäähdytystä.

Tästä ilmaiseksi kattava opas jäähdytysasioihin

Kattavasta jäähdytysoppaasta löydät mm:

  • tietoa jäähdytysvaihtoehdoistamme

  • esimerkkilaskelman kuvitteelliseen taloyhtiöön

  • eri jäähdytysratkaisujen vertailun

Tästä ilmaiseksi kattava opas jäähdytysasioihin

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.

Näin taloyhtiön jäähdytysprosessi etenee

1. Kartoitus

Kohde katselmoidaan paikan päällä. Kartoituksessa käydään tekniset tilat läpi ja tarkistetaan kiinteistön soveltuminen kauko- tai lähijäähdytykseen. Taloyhtiö saa asiantuntijaltamme suosituksen parhaasta jäähdytysratkaisusta ja mahdollisesti budjetäärisen tarjouksen.

2. Suunnittelu

Taloyhtiö teettää LVI-suunnittelijalla suunnitelmat jäähdytyksestä. Suunnitelmaan sisältyy jäähdytyksen kytkentäkaavio, asemapiirustus ja pohjapiirustus. Suunnittelija toimittaa suunnitelmat Turku Energialle. Tämän jälkeen me toimitamme lopullisen jäähdytystarjouksen hyväksyttäväksi.

3. Tilaus ja toimitus

Taloyhtiö tilaa jäähdytyksen Turku Energialta. Me sovimme taloyhtiön rakennuttajan kanssa toimitusaikataulusta ja rakennuttamisesta. Rakennuttaja vastaa taloyhtiön asuntokohtaisten jäähdytyslaitteistojen asentamisesta ja sopii niistä taloyhtiön kanssa. Asuntokohtaiset jäähdytyslaitteet ovat taloyhtiön vastuulla, kuten asuntokohtaiset lämpöpatterit.

Jätä yhteydenottopyyntö

Miten voimme olla avuksi? *
Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.

Ota meihin yhteyttä!

Tommy Rönnqvist
Avainasiakaspäällikkö
022628633tommy.ronnqvist@turkuenergia.fiLinkedIn
Tommy vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän vastaa taloyhtiöille ja yrityksille tarjottavista lämmitys- ja jäähdytysratkaisuita. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.
Jari Kairama
Lämpöpalvelupäällikkö
022628172jari.kairama@turkuenergia.fi
Jari vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen sopimuksista, liittymistä ja mittauksista. Hän vastaa myös asiakaslaitetarkastuksista ja teknisestä asiakaspalvelusta.