Louna Tunti – Hyödynnä sähkön hintavaihtelut.

Louna Tunti -sähkösopimuksen avulla voit hyödyntää sähkön hintavaihtelut ja pienentää omaa sähkölaskuasi. Lisäksi saat kymmeniä erilaisia asiakasetuja!


Louna Tunti -sopimuksella säästöä sähkölaskuun

Tuntihinnoiteltu sähkösopimus seuraa sähkön pörssihintaa tunneittain. Louna Tunti -sopimuksen energian hinta muodostuu kulutuksella painotetusta Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen Spot-hinnasta. Laskulla energian hinta näytetään laskutusjakson keskihintana.

Voit saada säästöä sähkölaskuusi hyödyntämällä sähkön edullisimmat tunnit. Esimerkiksi voit lämmittää saunaa vain silloin, kun hinta on edullisempi. Jos sähkönkulutuksesi kohdistuu kalliimmille tunneille, sähkölaskusi voi olla totuttua suurempi. Sähkön tuntihinnassa voi olla kausivaihteluja, esimerkiksi lämmityskauden aikana keskimääräinen hintataso voi olla merkittävästi korkeampi.

Louna Tunti -sopimus soveltuu vain kohteisiin, joissa verkkoyhtiö voi lukea mittauslaitteistoja tuntitasolla. Hinnat voimassa toistaiseksi.

Louna Tunti -sopimuksen hyödyt

Aina kilpailutettu sähkön hinta
Maksat joka tunti sen hinnan, mitä sähkö maksaa pörssissä pienellä välityspalkkiolla varustettuna. Louna Tunti -sähkösopimuksen hinnan muodostuminen on läpinäkyvää.

 

Tuntihinnat käytettävissä edeltävänä päivänä
Huomisen tuntihinnat ovat nähtävissä etukäteen esim. Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksessa, jonka voit ladata myös puhelimeesi.

Hyödynnä sähkön hintavaihtelut
Voit säästää sähkölaskussa siirtämällä kulutustasi edullisille tunneille ajastamalla tai suunnittelemalla sähkön käyttöäsi etukäteen.

Sopimus on voimassa toistaiseksi
Sopimuksen voi halutessaan irtisanoa 14 vrk irtisanomisajalla.

Kysymyksiä tuntisähköstä

Miten tuntisähkön hinta muodostuu?

Louna Tunti -sähkösopimuksen hinta muodostuu kiinteästä perusmaksusta (€/kk), tunneittain vaihtuvasta spot-hinnasta (snt/kWh) ja välityspalkkiosta (snt/kWh).

Louna Tunti -sopimuksen tunneittain vaihtuva hinta perustuu Nord Poolin sähköpörssin Suomen aluehintaan. Nordpool-sähköpörssin tuntihinnoissa ei ole mukana arvonlisäveroa eikä Louna Tunti -sopimukseen sisältyvää välityspalkkiota.

Miten tuntisähkösopimuksen hinnat laskutetaan?

Louna Tunti -sähkön hinta laskutetaan kuukauden keskihintana, joka on painotettu oman kulutuksesi mukaan. Jokaiselle kuukauden tunnille muodostuu Nord Pool -sähköpörssin tuntihinta ja oma kulutuksesi, jonka näet EnergiaOnline-palvelussamme.

Mitä tarkoittaa kulutuksella painotettu hinta?

Louna Tunti -sopimuksessa energia laskutetaan kuukauden keskihinnalla kulutuksella painotettuna. Kuukaudessa on noin 720 tuntia ja pörssisähkössä sähkön hintakin vaihtuu monta kertaa. Kulutuksella painotettu hinta määräytyy sen mukaan, kuinka paljon olet minäkin tuntina kuluttanut sähköä. Oman kulutuksesi näet EnergiaOnline-palvelussamme.

Miten tuntisähkösopimuksen laskutusjakson keskihinta lasketaan?

Louna Tunti -sähkösopimuksen laskutusjakso on kuukausi, jolle muodostetaan keskihinta huomioiden kyseisen kuukauden kulutus. Yhdessä kuukaudessa muodostuu 720 eri tuntihintaa, joista jokaisella tunnilla on oma kulutuksensa, josta keskihinta sitten muodostetaan.

Mitä tarkoittaa Suomen alueen Spot-hinta?

Suomen alueen Spot-hinta on se tuntihinta, johon Louna Tunti -sopimuksen hinnoittelu perustuu. Pohjoismaisessa Nordpool-sähköpörssissä jokaisella maalla on oma hinnoittelualueensa, johon vaikuttaa maan tuotantokapasiteetti ja mahdollisesti tarvittava lisäenergia muista maista.

Miten seuraan sähkönkulutustani ja sähkön hintaa?

Omaa kulutustasi seuraat näppärästi EnergiaOnline-palvelussamme. Jos käytössäsi on Louna Tunti -sähkösopimus, näet palvelussa myös toteutuneet Nord Pool -sähköpörssin Suomen alueen tuntihinnat. Huomisen tuntihintoja suosittelemme seuraamaan Fingridin Tuntihinta-sovelluksessa, jonne voit määritellä hintahälytyksiä haluamillesi arvoille. Saat ladattua sovelluksen ilmaiseksi App Storesta tai Play-kaupasta.

Hanki Louna Tunti -sähkösopimus

  • Sopimus on voimassa toistaiseksi ja voit halutessasi irtisanoa sen 14 vrk irtisanomisajalla. 

  • Sähkösopimuksen energia tuotetaan sähkön eri tuotantomuodoilla: 82,3 % uusiutuvalla energialla, 8,2 % fossiilisilla tuotantomuodoilla sekä 9,5 % ydinvoimalla. Valitsemalla Ekotakuu-palvelun (0,99 €/kk) saat sähkösi 100 % uusiutuvana energiana.

  • Tähän sopimukseen sovelletaan kulloinkin voimassa olevia Turku Energian sähkönmyyntiehtoja. Tutustu myös ajantasaiseen palveluhinnastoon.

  • Kuluttaja-asiakkaan sähkösopimuksen vuosittainen energiamäärä voi olla enintään 60 000 kWh. Mikäli kuluttaja-asiakkaan vuosikulutus ylittää edellä mainitun määrän, sopimus vaihdetaan kulutusmäärää paremmin vastaavalle tuotteelle. Jos olet yritysasiakas, katso sähkösopimukset yrityksille.

  • Saat monipuoliset asiakasedut ja kuulut Eturinkiin. Tutustu etuihin

Vähennämme päästöjä määrätietoisesti

Istutimme yhteistyössä Turun kaupungin kanssa 5000 puuta. Metsityshanke kasvattaa hiilinielua ja tukee luonnon monimuotoisuutta.

Rakennamme älykästä energiatulevaisuutta

Teemme jatkuvaa työtä uusien älykkäiden energiaratkaisujen hyväksi. Viemme eteenpäin mm. aurinkoenergiahankkeita ja sähköisen liikenteen käyttöä.

Lisäpalvelut

Ekotakuu

Tämän sähkösopimuksen energia koostuu erityyppisillä voimalaitoksilla tuotetusta sähköstä. Tilaamalla lisämaksullisen Ekotakuu-palvelun hankimme käyttämäsi sähkön uusiutuvaa energiaa tuottavalta voimalaitokselta.

Palvelun hinta on 0,99 €/kk, joka laskutetaan sähkölaskusi yhteydessä. Saat palvelun käyttöösi sähkösopimusta tehdessäsi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Ekotakuu-palvelu on voimassa toistaiseksi ja seuraa sähkösopimuksen voimassaoloa.

Asiakkaanamme saat lukuisia kanta-asiakasetuja

Kanta-asiakkaanamme saat käyttöösi kymmeniä erilaisia etuja muun muassa ravintoloihin, teattereihin, autokauppoihin, sisustusliikkeisiin ja harrastuspaikkoihin.

Eturinki

Hanki kotimaiset aurinkopaneelit ilman asennushuolia

Sähköauton latauspiste kotiin? Onnistuu.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.