fbpx

Sähkösopimukset ja hinnat

Sähkösopimuksen voit tehdä mihin päin Suomea tahansa. Sähkösopimuksen tekeminen ja sähkön ostaminen on helppoa, sillä sähkönmyyjä huolehtii kaikista myyjän vaihtoon liittyvistä asioista puolestasi.

Valitse alta mittaustapa ja anna arvio vuosikulutuksestasi, niin laskemme sinulle arvion sopimusten kokonaisvuosikustannuksesta ja asetamme ne edullisuusjärjestykseen.

Mittaustapa i

Arvio vuosikulutuksesta i

kWh
Päivä
kWh
kWh
Talvipäivä
kWh
Muu aika
kWh

Perhe Valosen pariskunta istuu yhdessä sohvalla.

Kiinteät sähkösopimukset

Kumppanisähkö

Asiakkaanamme saat
Etupiiri-etuja
ja alennuksia!

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Arvio vuosikulutuksesta

Nähdäksesi kuukausittaiset kustannukset eri sähkösopimusvaihtoehdoilla, voit käyttää esimerkkiarvioitamme tai laittaa tiedossa olevan arviosi alla olevaan kenttään.

Yleissähkö

Esimerkiksi alle 50 m2 perusvarustetasolla kuluttaa arviolta noin 1 800 kWh vuodessa.

Yösähkö

Esimerkiksi 70-90 m2 rivitalo suoralla sähkölämmityksellä ja ilmalämpöpumpulla kuluttaa sähköä päivällä 7 000 kWh ja yöllä 5 000 kWh.

Kausisähkö

Esimerkiksi noin 120 m2 omakotitalo, jossa on vesikiertoinen varaava lattialämmitys ja puutakka, kuuluttaa arviolta talvipäivän energiaa 4 000 kWh ja muuna aikana 8 000 kWh.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.