Sähkösopimukset kotitalouksiin

Sähkösopimuksen voit tehdä mihin päin Suomea tahansa. Sähkösopimuksen tekeminen on helppoa, sillä me huolehdimme kaikista sopimuksen tekoon liittyvistä asioista puolestasi.

Valitse käytössäsi oleva mittaustapa. Jos et tiedä sitä, valitse Yleissähkö.

i

Kumppanisähkösopimukset

Me Turku Energiassa teemme monenlaista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Solmi sähkösopimus ja tee samalla hyvää – tue paikallista junioriurheilua tai kannata suosikkibändiäsi.

Asiakkaanamme saat lukuisia kanta-asiakasetuja

Kanta-asiakkaanamme saat käyttöösi kymmeniä erilaisia etuja muun muassa ravintoloihin, teattereihin, autokauppoihin, sisustusliikkeisiin ja harrastuspaikkoihin.

Eturinki

Mitä eroa sähkösopimuksilla on?

Kun valitset sähkösopimusta, sinun kannattaa puntaroida, miten kauan haluat sähkön hinnan pysyvän samana. Lisäksi kannattaa miettiä, haluatko hyötyä sähköpörssissä ajoittain tapahtuvista hinnanlaskuista. Sähkösopimukset voi luokitella neljään luokkaan:

  • Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tarkoittaa sopimusta, jonka hinta muuttuu joko sopimuksessa mainittuina aikoina tai sähkön markkinahintatasoa seuraten. Hinnanmuutoksesta ilmoitetaan aina vähintään kuukautta ennen ajankohtaa. Lisäksi voit halutessasi vaihtaa sopimuksesta toiseen.

  • Määräaikainen sopimus tarkoittaa sähkösopimusta, jonka hinta on sama koko sopimuskauden ajan. Jos sitoudut esimerkiksi 24 kk sähkösopimukseen, et voi vaihtaa sitä kesken sopimuskauden. Jos muutat uuteen kotiin, voit kuitenkin helposti jatkaa määräaikaista sähkösopimusta myös siellä.

  • Tuntihinnoiteltu sähkösopimus seuraa sähkön pörssihintaa tunneittain. Voit saada säästöä sähkölaskuusi hyödyntämällä sähkön edullisimmat hetket. Esimerkiksi voit lämmittää saunaa vain silloin, kun hinta on edullisempi. Ajoittain sähkön hinnat voivat olla korkealla, mutta pitkän ajan vertailuissa pörssisähkö on monessa tilanteessa edullisin vaihtoehto. Noin 10 % suomalaisista valitsee pörssisähkön.

  • Kuukausihintainen sähkösopimus tuo mielenrauhaa niille, jotka eivät halua huolehtia sähkön hinnan vaihteluista, vaan haluavat tietää kuukausittaisen laskun suuruuden tarkkaan etukäteen. Sähkösopimuksen kuukausihintaan sisältyy sama määrä energiaa joka kuukausi.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.