Ympäristövastuu

Meille on tärkeää, että voimme mahdollistaa jokaiselle asiakkaallemme puhtaan energiaomatunnon. Meidän tehtävämme on toimia niin, että asiakkaidemme hiilijalanjälki pienenee. Olemme sitoutuneet hiilineutraalin ja uusiutuvan energian lisäämiseen, päästöjen vähentämiseen, energiatehokkuuden lisäämiseen ja ympäristövaikutusten minimointiin.

Kohti hiilineutraalia Turkua

Sähkön- ja lämmöntuotantomme tulee olemaan vuoteen 2029 mennessä hiilineutraalia. Olemme sitoutuneet Turun kaupungin hiilineutraali Turku 2029 -tavoitteeseen ja olleet mukana Turun kaupungin ilmasto- ja energiasuunnitelman laatimisessa. Tarjoamme turunseutulaisille ja muille asiakkaillemme hiilivapaata ja uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä, lämpöä, jäähdytystä ja höyryä. Kehitämme jatkuvasti uusia, energiatehokkaita tuotteita ja palveluita.

Energiatehokkuussopimukset

Turku Energia ja Turku Energia Sähköverkot ovat sitoutuneet energia-alan Energiapalvelujen energiatehokkuussopimukseen 2017–2025. Kehitämme asiakkaillemme uusia innovatiivisia energiapalveluita ja energiatehokkuustoimia. Olemme sitoutuneet myös oman energiankäyttömme tehostamiseen energian jakelussa ja tuotannossa. Tavoitteena on säästää omasta energiankäytöstä 6 % vuoteen 2025 mennessä. Säästöjä on löytynyt muun muassa kaukolämmön verkostohäviöiden minimoimisella. Uudelle toimistollemme InfraCitylle on myönnetty LEED Platina -ympäristösertifikaatti.