Tilaa tekstari- ja sähköposti-tiedotteet sähkökatkoista

Poika lukee lehteä peiton alla taskulampun valossa

Katkotiedotteet kuluttaja-asiakkaille

Tilaa katkotiedotteet EnergiaOnlinessa

Voit tilata puhelimeesi ja sähköpostiisi tiedotteet jakeluhäiriöistä eli sähkökatkoista Turku Energia Sähköverkot Oy:n jakelualueella. Tilaa katkotiedotteet seuraamalla näitä ohjeita.

Taloyhtiön sähkösopimusta käyttävät asiakkaat

Jos asut yhteismittaustalossa eli sähkösopimuksesi on taloyhtiösi nimissä, et valitettavasti voi tilata suoraan omaa asuntoasi koskevia tiedotteita Turku Energialta. Tiedon kulusta kannattaa keskustella taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän kanssa.

Ota seurantaan Keskeytyskarttamme, jossa näet aina sähköverkkomme ajantasaisen tilanteen, sekä sosiaalisen median kanavamme Facebookissa ja Twitterissä.

Katkotiedotteet yrityksille ja yhteisöille

Yritys- ja taloyhtiöasiakkaat voivat rekisteröityä EnergiaOnline-palveluun yrityksen verkkopankkitunnuksilla tai henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.

Tunnistaudu ensin "Siirry tunnistautumaan" -painikkeen kautta. Täytä sen jälkeen omiin tietokenttiin yrityksen tai taloyhtiön nimi, yrityksen tai taloyhtiön y-tunnus, asiakasnumero, käyttöpaikkatunnus, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Tämän jälkeen voit kirjautua EnergiaOnlineen, jossa voit tilata häiriötiedotteet alla olevan ohjeen mukaisesti.

Jos hallinnoit useita asiakkuuksia esim. isännöitsijän roolissa, sinun on tehtävä rekisteröityminen kaikille asiakkuuksille erikseen. Rekisteröityminen on mahdollista tehdä samalle asiakkuudelle useampaan kertaan eli esimerkiksi taloyhtiön hallituksen aktiivit voivat isännöitsijän lisäksi tilata kukin häiriöviestit erikseen tai kootusti. Yhdelle käyttöpaikalle voi kirjata häiriötiedotepalvelun viidelle puhelinnumerolle ja viidelle sähköpostiosoitteelle eli parhaimmillaan palvelun voi tilata 10 eri henkilölle yhden tai useamman rekisteröitymisen kautta.

Jos käytössäsi on yhteyshenkilö-tunnukset EnergiaOnline-palveluumme, häiriöviestejä ei valitettavasti näiden tunnusten kautta voi tilata.

Ota myös muut viestintäkanavat seurantaasi

Mahdollisista sähköpulasta johtuvista sähkökatkoista pyrimme tiedottamaan ennakkoon mahdollisuuksien mukaan. On tärkeää huomioida, että ennakkotiedotus sähkökatkosta ei välttämättä valitettavasti onnistu, jos käsky rajoittaa sähkönkäyttöä tulee Findgriltä lyhyellä varoitusajalla (alle 15 min).

Erityisesti jos on tiedotettu kasvavasta sähköpulan riskistä, ota aktiiviseen seurantaan kaikki viestintäkanavamme sekä yleinen media. Sähköpulatilanteessa tekstiviestejä saatetaan lähettää valtakunnallisesti poikkeuksellisen suuria määriä, jolloin tekstiviestien perillemenosta ei ole täyttä varmuutta.

Mistä saan tietoa sähkökatkoista?

Näin katkotiedotteet tilataan EnergiaOnlinessa

1. Kirjaudu sisään

Rekisteröidy ja kirjaudu EnergiaOnline-palveluun. Jos et ole varma kuinka se tehdään, lue nämä ohjeet.

2. Klikkaa valikossa kohtaa "Häiriötiedotetilaus"
3. Tarkista sähkön käyttöpaikan osoite
4. Klikkaa painiketta "Hallinnoi käyttöpaikan lähetystietoja"
5. Tallenna yhteystiedot

Sivulla avautuu pop-up-ikkuna, jossa voit täyttää yhteystietosi.

Kun klikkaat painiketta "Lisää rivi", saat lisättyä useamman yhteystiedon. Voit lisätä yhteensä viisi sähköpostia ja viisi puhelinnumeroa. Parhaimmillaan tiedotteen voi saada siis 10 eri henkilöä.

Kun yhteystiedot ovat kunnossa, klikkaa painiketta "Hyväksy muutokset".

6. Tallenna muutokset

Klikkaa painiketta "Tallenna", jolloin asettamasi tiedot tallentuvat.

Lisäasetukset

Lisäasetuksissa on oletuksena valmiiksi molemmat tiedotuskanavat, sekä tekstiviesti että sähköposti. Tiedotteiden vastaanottoaika on valmiiksi klo 7–22. Jos et halua muutoksia näihin asetuksiin, ei sinun tarvitse tehdä mitään kohdissa 6–8. Jos kuitenkin teet muutoksia, muista tallentaa ne.

7. Valitse tiedotuskanava

Valitse haluamasi tiedotuskanavat: tekstiviesti, sähköposti, tai molemmat. Klikkaa painikkeita siten, että haluamasi kanavan painike jää siniseksi. Jos painikkeen taustaväri on valkoinen, se ei ole käytössä tiedotuksissa.

8. Valitse tiedotteiden vastaanottoaika

Valitse haluamasi aikavälit, jolloin haluat vastaanottaa tiedotteita.

Ylempi aikajana säätää ajat arkipäiville.

Alempi aikajana säätää ajat arkipyhille ja sunnuntaille.

Aseta aika liikuttamalla hiirellä ympyränmuotoista valitsinta. Valittu aika näkyy sinisenä.

Aika-asetukset koskevat kaikkia käyttöpaikkoja, joiden tietoihin on edempänä tallennettu yhteystiedot.

9. Laita tiedotteet päälle tai pois päältä

Klikkaa painiketta "Kyllä", jolloin sen taustaväri muuttuu siniseksi. Silloin sähkökatkojen tiedotteet ovat päällä ja saat tiedotteet tilauksesi mukaisesti.

Jos et halua enää vastaanottaa tiedotteita, klikkaa "Ei".

10. Tallenna muutokset

Klikkaa painiketta "Tallenna", jolloin asettamasi tiedot tallentuvat.

Hyvä tietää katkotiedotteista

Häiriötiedotteita ei lähetetä pienjänniteverkon, eikä korkeintaan muutaman minuutin pituisista vikakeskeytyksistä. Eli jos sähköverkkoomme tulee sähkönjakelun vikakeskeytys rajautuen vain pienjänniteverkkoon, ei katkosta lähde häiriötiedotteita. Pienjänniteverkossa sähkö siirretään jakelumuuntajalta koteihin, yrityksiin ja muihin kiinteistöihin.

Sähköpulaan liittyvät tehonrajoitukset eli kiertävät sähkökatkot tehdään keskijänniteverkossa.

Jos sähkökatko tapahtuu keski- tai suurjänniteverkossa, niin myös pienjänniteverkon alueella oleviin käyttöpaikkoihin lähtee häiriötiedotteet tilausasetusten mukaisesti.

Kun olet tilannut katkotiedotteet, niin myös suunnitellut keskeytykset ilmoitetaan jatkossa valintasi mukaan tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla.

Muistathan päivittää häiriötiedotetilaukseen yhteystietosi, jos ne muuttuvat!

Päivystämme sähköverkon tilannetta 24/7

Seuraamme sähköverkon tilannetta vuorokauden ympäri. Valvontajärjestelmämme saavat verkkovioista tiedon välittömästi. Tämän takia meille ei tarvitse soittaa tai viestittää sähkökatkon alettua.

Turku Energian päivystysnumeroon (puh. 0800 02001) täytyy kuitenkin soittaa kaikissa sähköverkkoon liittyvissä hätätapauksissa. Voit soittaa myös silloin, jos tiedät sähkökatkon aiheuttajan, ja voit siten auttaa vian paikallistamisessa.