Sähkökatkot

Mistä saan tietoa sähkökatkoista?

Turku Energia Sähköverkot tiedottaa alueensa sähkökatkoista seuraavissa kanavissa.

 

Ennalta tiedossa olevat kunnossapitokeskeytykset:

Ennakoiduista kunnossapitokeskeytyksistä tiedotamme 3 vuorokautta ennen niitä asiakkaita, joita sähkönjakelun keskeytys koskee, ja jotka ovat tilanneet sähköiset häiriötiedotteet. Muille asiakkaille ennakkotiedote toimitetaan paperikirjeenä.

 

Keskeytyskartta: 

Sähköverkkomme ajantasaisen tilanteen näet aina keskeytyskartallamme osoitteessa keskeytyskartta.turkuenergia.fi.  

Kartasta näkee sekä tahattomat sähkökatkot eli vikakeskeytykset että suunnitellut sähkönjakelun keskeytykset, jotka johtuvat verkon rakentamisesta tai kunnossapidosta. Kartta on reaaliaikainen, joten keskeytykset näkyvät heti, kun ne ovat Turku Energian tiedossa. 

Kartta on jaoteltu kaupunginosittain ja sivustolla on hakutoiminto, jolla voit etsiä haluamasi osoitteen kartalla. 

 

Sosiaalinen media: 

Tiedotamme kaikista sähkönjakelun häiriöistä ja vikakeskeytyksistä sosiaalisen median kanavillamme Twitterissä ja Facebookissa. Pystyt näkemään julkaisumme sosiaalisessa mediassa, vaikkei sinulla olisi kyseisiin palveluihin omia käyttäjätunnuksia.

 

Verkkosivut:  

Laajoista häiriötilanteista tiedotamme aina verkkosivujemme etusivulla osoitteessa www.turkuenergia.fi.

 

Mediatiedotteet:  

Sähkönjakeluhäiriöitä ja sähköpulaa tai sen uhkaa koskevat mediatiedotteet näet verkkosivuillamme osoitteessa www.turkuenergia.fi/medialle sekä uutishuoneessamme STT Infon sivuilla.

Järjestelmämme lähettää sähkönjakeluhäiriöistä automaattiset tiedotteet medialle ja keskeisille sidosryhmillemme kuten pelastusviranomaisille ja Turun kaupungin viestintään.

 

Tekstiviesti- ja sähköpostitiedotteet: 

Voit tilata tekstiviesti- ja sähköpostitiedotteet omaa käyttöpaikkaasi koskevista sähkökatkoista. Lue tältä sivulta ohjeet häiriötiedotteiden tilaamisesta.

Erityisesti jos on tiedotettu kasvavasta sähköpulan riskistä, ota aktiiviseen seurantaan kaikki viestintäkanavamme sekä yleinen media. Sähköpulatilanteessa tekstiviestejä saatetaan lähettää valtakunnallisesti poikkeuksellisen suuria määriä, jolloin tekstiviestien perillemenosta ei ole täyttä varmuutta.

Jos asut yhteismittaustalossa eli sähkösopimuksesi on taloyhtiösi nimissä, et valitettavasti voi tilata suoraan omaa asuntoasi koskevia tiedotteita. Tiedon kulusta kannattaa keskustella taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän kanssa. Ota muut viestintäkanavamme seurantaan.

 

Sähköpulaan liittyvät sähkökatkot:

Mahdollisista sähköpulasta johtuvista sähkökatkoista pyrimme tiedottamaan ennakkoon mahdollisuuksien mukaan. On tärkeää huomioida, että ennakkotiedotus sähkökatkosta ei välttämättä valitettavasti onnistu, jos käsky rajoittaa sähkönkäyttöä tulee Findgriltä lyhyellä varoitusajalla (alle 15 min). Lue lisää sähköpulasta.

 

Viranomaistiedotteet:

Kun kyse on laajasta poikkeustilanteesta, on seurattava viranomaisten tiedotusta.

Viranomaistiedotteiden kanavat:

Vaaratiedotekanavat, edellisten kanavien lisäksi: