Louna Solar Optimi

Aurinkopaneelit tehostimilla omakotitaloon

Paras valinta tontille, jossa on varjostumia esim. puista

Alkaen 10 aurinkopaneelia

Vuosituotanto alkaen 3 500 kWh

Saat maksimaalisen tehon jokaisesta paneelista

Verkkopohjainen tuotannon seuranta

Alk. 10 100 €

Paras paneelipaketti sinun katollesi

Huippulaadukkaat aurinkopaneelit
Kotimaiset aurinkopaneelit valmistaa Salo Tech Oy. Paneelit soveltuvat hyvin pohjoismaisiin olosuhteisiin. Myös asennustelineet on valmistettu Suomessa.

Takuuvarmasti kestävä paketti
Salo Techin valmistamissa aurinkopaneeleissa on 25 vuoden tehontuottotakuu, kiinnitystelineissä jopa 30 vuoden takuu. Saat takuut myös muihin osiin eli paneeliston toimivuus on varmistettu vuosiksi eteenpäin.

Tehokas älypaketti
Paras valinta tontille, jossa on varjostumia esim. puista, sillä pakettiin sisältyvät paneelinkohtaiset tehostimet ja älykkään invertterin verkkopohjainen seurantamahdollisuus tuotannosta.

Säästöä sähkölaskuun
Sähkölaskusi pienenee sekä ostetun sähkön että sähkönsiirron osalta, kun tuotat sähköä itse. Lisäksi maksamme sinulle reilun hyvityksen siitä aurinkosähköstä, jota et itse pysty kuluttamaan. Lue lisää

Laadukkaat kotimaiset aurinkopaneelit

Louna Solar Optimi -aurinkopaneelipaketin hintaan sisältyy

Asennus

  • Matkat 100 km säteellä Salosta
  • Asennus vinokatolle, yhtenäiseen paneelistoon, tiili-, huopa- tai peltikatolle.
  • Nostotyö, jos kiinteistön räystäskorkeus on korkeintaan 3,5 m.
  • Invertterin kytkentä internetiin.
  • Aurinkopaneelipaketti yhdistetään kiinteistön vapaisiin sulakelähtöihin.

Tarvikkeet

  • Turvakytkin
  • n. 50 m DC-kaapelia ja n. 4 m AC-kaapelia

Palvelut

  • Aurinkopaneelijärjestelmän jatkuva valvonta- ja huolenpitopalvelu
Aurinkopaneeli edestä ja takaa.

Miten seuraan aurinkopaneelien tuotantoa?

Louna Solar Optimi -aurinkopaneelijärjestelmässä on Solar Edge -invertteri, jonka avulla voit seurata omaa sähköntuotantoasi ja saada maksimaalisen tehon jokaisesta paneelista. Videossa esittelemme tuotannonohjausjärjestelmää, josta näet päivä- ja tuntikohtaisen tuotannon sekä jokaisen paneelin teholukuja.

Louna Solar Optimi -aurinkopaneelipaketin tekniset tiedot

 

Aurinkopaneelien perustiedot

Paneelien valmistaja Salo Tech Oy
Paneelien tyyppi Monokidepaneeli
Paneelien teho 400 Wp
Paneelien määrä alk. 10 kpl
Järjestelmän kokonaisteho alk. 4 000 Wp
Pinta-ala m² alk. 19,95 m²
Koko paneeliston paino vinokattoasennuksessa n. 15 kg/m2
Koko paneeliston paino tasakattoasennuksessa n. 15 kg/m2, tai kohteesta riippuen, jos käytetään irtopainoja.

Jokaisen paneelin laatu tarkastetaan tehtaalla ja niiden tehontuotto mitataan. Laadunvarmistus takaa, että paneeli tuottaa vähintään luvatun tehon.

Aurinkopaneelin nimellisteho on Wp eli wattipiikki. Paneelin nimellisteho on vakio-olosuhteissa mitattu paneelin teho. Todellinen teho vaihtelee auringon säteilytehon, paneelin asennuskulman ja ilmansuunnan sekä mahdollisten varjostusten ja ulkolämpötilan mukaan.

 

Muut osat

Invertteri SolarEdge SE
Tehostimet SolarEdge S440
Kiinnikkeet Salo Tech Oy:n kiinnikkeet kattotyypin ja -materiaalin mukaan. Materiaalina ruostumaton tai haponkestävä teräs.
Kiinnitystelineet Salo Tech Oy:n kiinnitystelineet. Materiaalina kierrätysalumiini.
Asennustelineet ja -tarvikkeet SaloSolarin pdf-esite asennustelineistä ja -tarvikkeista vinokatolle

 

 

Asennusaikataulu

  • Asennus tilauskirjan mukaan.
  • Louna Solar Optimi -pakettien asennus kestää 1–2 päivää.

Takuut

Aurinkopaneelit 15 vuoden takuu valmistusvirheiden ja materiaalin osalta.
Kiinnitystelineet 30 vuoden takuu.
SolarEdge-invertteri 12 vuoden takuu.
SolarEdge-tehostimet 25 vuoden takuu.
Muut tuotteet ja asennus 10 vuoden takuu.
Sähköntuottotakuu Salo Tech Oy myöntää valmistamilleen aurinkopaneeleille 25 vuoden sähköntuottotakuun. Tämä tarkoittaa, että vielä 25 vuoden kuluttuakin paneelien teho on vähintään 80 % luvatusta nimellistehosta.

 

Lisämaksulliset palvelut (sis. alv 24 %)

Nosturin käyttö, jos kiinteistön räystäskorkeus on yli 3,5 m. 180 €/vrk
Matkat, jos asennuskohde sijaitsee yli 100 km säteellä Salosta. 1,30 €/km
Lisäkustannus, jos invertterin kytkentä internettiin vaatii erillisen käynnin. 200 €
Invertterin takuuajan jatkaminen 20 vuoteen 500 €
Invertterin takuuajan jatkaminen 25 vuoteen 700 €
Lisäsulakkeiden asennus 300 €
Maakaapeli ja sen vaatimat lisätyöt Tapauskohtaisesti
Muiden kuin lämminvesivaraajan ohjauksien asennus Tapauskohtaisesti
Vastaavan mestarin käynti loppukatselmuksessa Erillisen sopimuksen mukaan

 

Aurinkosähkön tuottaminen kiinnostaa nyt monia ja valitettavasti asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Vastausajat ovat tällä hetkellä useita viikkoja ja käsittelemme saamamme viestit saapumisjärjestyksessä. Kiitos kärsivällisyydestäsi!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Tietoa aurinkopaneeleista

Voit käyttää aurinkopaneelien tuottamaa sähköä ihan samalla tavalla kuin pistorasiastakin tulevaa sähköä: kiinteistön, käyttöveden, pesukoneiden jne. käyttöön.

Voit tutustua sähkön kulutukseesi sähköisessä asiointipalvelussamme EnergiaOnlinessa. Näet palvelussa myös tuottamasi sähkön määrän. Näin saat käsityksen siitä, kuinka paljon aurinkoenergiaa pystyt hyödyntämään ja kuinka paljon olet myynyt aurinkoenergiaa sähköyhtiöllesi.

Jotta voit käyttää kaiken tuottamasi aurinkoenergian, sinun pitää siirtää kulutustasi niille tunneille, jolloin paneelit tuotavat sähköä. Erityisesti paljon sähköä kuluttavia laitteita, kuten lämminvesivaraajaa, olisi hyvä kytkeä päälle aurinkoisina aikoina.

Ensin sinun kannattaa tarkistaa kattosi lappeiden suunnat, sillä se vaikuttaa aurinkopaneeleista saatavaan vuosituotantoon. Itään tai länteen olevien aurinkopaneelien tuotanto on 30 % pienempi kuin etelään olevien aurinkopaneelien. Pohjoiseen päin ei paneeleita kannata asentaa lainkaan, koska tuotanto tippuu merkittävästi.

Seuraavaksi on hyvä tarkastella, onko tontilla puita tai rakennuksia, jotka voivat varjostaa aurinkopaneeleja. Jos aurinkopaneelit ovat pitkään varjossa, niiden tuotanto vähenee merkittävästi invertterillä, jossa ei ole paneelikohtaisia tehostimia ja älyä. Jos yksikin paneeli on varjossa, laskee kaikkien aurinkopaneelien tuotanto samaan tasoon varjossa olevan paneelin kanssa. Jos katolle osuu varjostumia, suosittelemme hankkimaan älykkään SolarEdge-invertterin, johon kuuluu paneelikohtaiset tehostimet. Tehostimien avulla muiden auringossa olevien paneelien tuotanto jatkuu täysteholla, ja vain varjossa olevat paneelit toimivat pienemmällä teholla.

Ennen aurinkopaneelien hankintaa sinun on myös hyvä tarkistaa, mikä on kattomateriaalin kunto. Aurinkopaneeleja ei ole järkevää asentaa huonokuntoiselle katolle, jota on tarpeen kunnostaa tai jopa uusia muutaman vuoden sisällä. Aurinkopaneelien elinkaari on yli 30 vuotta, joten ne kannattaa asentaa hyväkuntoiselle katolle. Paneelit ja telineet voidaan toki purkaa ja asentaa uudestaan kattoremontin jälkeen, mutta siitä aiheutuu kustannuksia.

Kun nämä kaikki asiat on tarkistettu, varmista vielä kunnan rakennusviranomaiselta mahdollisten lupien tarve. Turussa ydinkeskustan ulkopuolella lappeenmukainen asennus ei pääsääntöisesti tarvitse lupia.

Eteläisen Suomen sääolosuhteet sopivat mainiosti aurinkoenergian valjastamiseen. Laadukkaiden paneelien hyötysuhde on huippuluokkaa sopivan viileässä säässä. Valoisat kevät- ja kesäkuukaudet kompensoivat tuotannon pimeimpiä jaksoja. Etelä-Suomessa aurinkopaneelit tuottavat energiaa aina helmikuun lopulta lokakuulle.

Eri kunnilla on erilaisia lupakäytäntöjä, joten tarve luvan hakemiselle kannattaa tarkistaa kuntasi rakennusvalvonnasta.

Turussa ydinkeskustan ulkopuolella lappeenmukainen asennus ei pääsääntöisesti tarvitse lupia.

Varjostumat heikentävät aurinkopaneeleista saatavaa tuotantoa. Paneelit kannattaakin sijoittaa niin, etteivät ne jäisi varjoon ainakaan parhaimpaan tuottoaikaan eli keskipäivällä.

Jos varjoilta ei voi välttyä, suosittelemme hankkimaan aurinkopaneelit älykkäällä ohjausjärjestelmällä. Näin ne paneelit, jotka eivät ole varjossa, tuottavat täyden tehon ja vain varjostuman kohteena olevan paneelin tuotto pienenee. Louna Solar Optimi -pakettiin kuuluu älykäs Solar Edge -invertteri, joka huomioi jokaisen paneelin omina yksikköinään. Silloin yksittäisen paneelin päälle tulevat varjot eivät heikennä koko paneeliston tehoa.

Pääsääntöisesti aurinkopaneelijärjestelmä mitoitetaan niin, että pystyt käyttämään kaiken tuottamasi sähkön itse. Järjestelmän käyttöönotto edellyttää kuitenkin myös pientuotannon ostosopimuksen solmimista Turku Energian kanssa. Jos et yksittäisinä tunteina pysty käyttämään kaikkea tuottamaasi sähköä itse, myyt ylijäävän sähkön tällä sopimuksella eteenpäin ja saat siitä korvauksen. Myymästäsi sähköstä sinun ei tarvitse maksaa sähkön siirtomaksua.

Voit hankkia aurinkopaneeleja niin paljon kuin katollesi mahtuu ja myydä sitten oman kulutuksesi yli jääneen aurinkoenergian sähköverkkoon ja saada siitä tuloa. Vuoden 2022 korkeilla sähkönhinnoilla aurinkopaneelien tuottamasta sähköstä saa hyvän korvauksen, jolloin takaisinmaksuaikakin nopeutuu.

Toinen vaihtoehto on haarukoida paneeliston tuotantomäärä sen kokoiseksi, minkä pystyt itse käyttämään. Saat parhaan hyödyn aurinkopaneeleista, kun pystyt kattamaan maalis–syyskuun sähkönkulutuksesta yhden kolmasosan aurinkopaneelien tuottamalla energialla.

Saat parhaan edun aurinkopaneeliesi tuotannosta, kun pystyt käyttämään suurimman osan tuottamastasi sähköstä itse. Silloin oma sähköntuotantosi korvaa sähkön hinnan lisäksi myös sähkön jakelumaksun ja sähköveron osuudet. Jos sähkön markkinahinnat ovat korkealla, saat myymästäsi aurinkosähköstä hyvän korvauksen. Esimerkiksi vuoden 2022 aikana oman tuotannon myyminen sähköverkkoon on ollut kannattavaa toimintaa. Myymästäsi sähköstä sinun ei tarvitse maksaa sähkön siirtomaksua.

Tehontuottotakuu varmistaa, että paneelit tuottavat nimetyn prosenttiosuuden tietyn ajan jälkeen valmistajan ilmoittamasta nimellistehosta. Myymämme aurinkopaneelit valmistaa Salo Tech Oy, joka myöntää 25 vuoden sähköntuottotakuun. Tämä tarkoittaa, että 25 vuoden kuluttua paneelien teho on vähintään 80 % luvatusta nimellistehosta.

Kotitalousvähennyksen saat aurinkopaneelien työn osuudelta, joka on noin kolmannes kokonaishinnasta. Tarkemman summan saat aurinkopaneelitarjouksemme yhteydessä.

Aurinkopaneelit eivät juurikaan tarvitse huoltoa. Keväällä voit käydä tarkistamassa, onko paneelien pinnalle pinttynyt näkyvää likaa, jota sade ei huuhtele pois. Puiden lehdet, risut ja muu roska sinun kannattaa poistaa paneelien päältä, jotta paneelien tehot pysyvät maksimitasolla.

Talvella paneelien päälle kertynyt lumi heikentää sähköntuotantoa. Lunta ei kannata kuitenkaan lähteä poistamaan paneelien päältä, sillä paneelien pinta voi silloin naarmuuntua. Lumen poistaminen ei ole myöskään taloudellisesti kannattavaa, sillä talvella paneelien tuotanto on joka tapauksessa vähäistä.

Aurinkopaneelien päällä ei saa kävellä tai laittaa niiden päälle mitään pistemäistä painoa, sillä paneeli voi silloin murtua. Jos mihin tahansa kohtaan paneelia tulee reikä tai särö, ota yhteyttä pikaisesti Turku Energiaan asian korjaamiseksi, sillä vesi voi vahingoittaa aurinkokennoja paneelin sisällä.

Me Turku Energiassa myymme vain kotimaisia, avainlippumerkittyjä aurinkopaneeleja, joiden kotimaisuusaste on yli 70 %. Paneelit valmistetaan Salossa Salo Techin tehtaalla. Paneelien piikiekot tulevat Taiwanista.

Aurinkopaneelimme on suunniteltu kestämään Suomen tuuli- ja lumikuormat. Lisäksi niiden asennustelineet on suunniteltu Suomen olosuhteisiin. Aurinkopaneeliemme käyttöikä on ainakin 30 vuotta ja saat pitkät takuut niin paneeleille kuin niiden tuotannoillekin. Paneelipakettimme on turvallinen ja luotettava valinta.

Pystymme seuraamaan järjestelmän toimintaa etänä. Saamme heti tiedon mahdollisista ongelmista järjestelmässä, jonka jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja aloitamme ongelman ratkaisemisen. Huolehdimme siis investoinnistasi koko sen elinkaaren ajan.

Turku Energialla on pitkä historia paikallisena toimijana ja voit olla varma, että autamme sinua mahdollisissa ongelmatilanteissa aurinkopaneelien koko eliniän ajan.

Wp eli wattipiikki
Paneelin nimellisteho on vakio-olosuhteissa mitattu paneelin teho eli ns. maksimiteho. Todellinen teho vaihtelee auringon säteilytehon, paneelin asennuskulman ja ilmansuunnan sekä mahdollisten varjostusten ja ulkolämpötilan mukaan.

Polykidepaneeli
Monikidepaneelien (poly) valtiksi on perinteisesti luettu parempi kyky hyödyntää epäsuoraa valoa. Nykyään aurinkopaneelityyppien välillä ei ole enää merkittäviä eroja epäsuoran valon hyödyntämisessä.

Invertteri
Invertteri eli vaihtosuuntaaja muuntaa aurinkopaneeleiden tasavirtaa kotitaloudessa käytettäväksi vaihtovirraksi.

Monokidepaneeli
Yksikiteisestä (mono) piistä valmistetut paneelit ovat tehokkaita. Turku Energian valikoimissa on vain yksikidepaneeleita, joiden raaka-aine valmistetaan Taiwanissa ja joiden vastuullisuus voidaan taata.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.