Lähijäähdytys yrityksille

Ekologista viileää sinne, minne kaukojäähdytysverkko ei yllä

Lähijäähdytys perustuu järjestelmään, joka ottaa lämmön talteen rakennuksen huoneista ja muuntaa sen lämpöpumpun avulla viilennykseksi. Huoneistoihin tulee huomaamaton ja hiljainen sisäyksikkö, jonka kautta viilennys leviää rakennukseen.

Lähijäähdytys on kirjaimellisesti lähellä tuotettua, omasta kiinteistöstä hyödynnettyä energiaa.

pieni tyttö on pöydässä tuulettimen vieressä

Lähijäähdytyksen edut

Helppo ja vaivaton

Loppukäyttäjälle lähijäähdytysjärjestelmä on hiljainen, huomaamaton ja toimintavarma – ei meluavia ja suuria ulkoyksiköitä tai muita näkyviä laitteita.

Lisäarvoa kiinteistölle

Jäähdytys nostaa käyttömukavuutta ja kiinteistön arvoa. Se sopii niin palvelutaloihin, toimistoihin kuin taloyhtiöihinkin, ja on helpoin asentaa rakentamisen tai linjasaneerauksen yhteydessä.

Ekologinen ja energiatehokas

Lähijäähdytys on täysin hiilineutraalia. Se tuotetaan energiatehokkaasti omassa kiinteistössä ja syntyvä lämpö hyödynnetään kaukolämpöverkossa.

Selkeästi hinnoiteltu palvelutuote

Lähijäähdytys on käyttäjälle huoleton, sillä hintaan sisältyy laitteiston käyttämä sähköenergia, huollot, ylläpito ja 24/7 päivystys.

Lähijäähdytyksen hinnoittelu

  • Hinta muodostuu kulutukseen perustavasta energiahinnasta 59,90 €/MWh, alv 0 % ja kuukausittaisesta perusmaksusta, joka määräytyy jäähdytystehon mukaan.

  • Asiantuntijamme auttavat kiinteistöön sopivan jäädytystehon määrittelemisessä.

Viileää kiertotaloutta

  1. Lähijäähdytyksen toimintaperiaate on verrattavissa kaukojäähdytykseen: jäähdytys jaetaan viileänä vetenä kiinteistössä.

  2. Lähijäähdytys tuotetaan keskitetysti kiinteistökohtaisella lämpöpumpulla.

  3. Kun viileä vesi kiertää kiinteistössä jäähdyttäen, se sitoo itseensä kiinteistön hukkalämpöä, joka voidaan puolestaan hyödyntää kaukolämpöverkon kautta kiinteistöjen lämmityksessä.

  4. Talteen otettu hukkalämpö hyödynnetään lämmitysenergiana, joten viilennys on todellista kiertotaloutta!

Kauko- vai lähijäähdytys?

Kiinteistöösi soveltuva jäähdytysratkaisu valikoituu sijainnin mukaan. Asiantuntijamme auttavat oikean jäähdytysratkaisun valinnassa. Kauko- ja lähijäähdytysratkaisumme eivät juurikaan eroa toisistaan. Kummassakin tapauksessa nautit tasaisesta viilennyksestä, joka tulee perille toimintavarmana palveluna. Tarkista oikea ratkaisu postinumerollasi.

Lähijäähdytys viilentää Ypsilonin

Yli-Maarian monitoimitalossa Ypsilonissa ei tarvitse pelätä helteistäkään kesää. Turku Energia toimitti rakennukseen uudenlaisen Lähijäähdytys-lämpöpumppuratkaisun, joka jäähdyttää tilat asiakkaan tarpeiden mukaan. Samalla hyödynnetään huoneilmasta kerätty hukkalämpö.

Jätä yhteydenottopyyntö

Valitse
Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.

Ota yhteyttä

Harri Lehto
Avainasiakaspäällikkö
022628001harri.lehto@turkuenergia.fiLinkedIn
Harri vastaa yritysasiakkaiden kaukolämpö ja -jäähdytysratkaisuista sekä yhteydenpidosta avainasiakkaisiimme.
Jari Kairama
Lämpöpalvelupäällikkö
022628172jari.kairama@turkuenergia.fi
Jari vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen sopimuksista, liittymistä ja mittauksista. Hän vastaa myös asiakaslaitetarkastuksista ja teknisestä asiakaspalvelusta.