Sähkökatkot

Miten kerrostaloasukkaat saavat tiedotteet sähkökatkoista?

Jos asut taloyhtiössä, mutta teet sähkösopimuksesi itse valitsemasi energiayhtiön kanssa, niin voit tilata katkotiedotteet seuraamalla näitä ohjeita.

Jos asut yhteismittaustalossa eli sähkösopimuksesi on taloyhtiösi nimissä, et valitettavasti voi tilata suoraan omaa asuntoasi koskevia tiedotteita. Mistä saan tietoa sähkökatkoista?, niin saat ajantasaisen tiedon sähköverkkomme tilanteesta. Esimerkiksi isännöitsijä voi kuitenkin tilata tiedotteet parhaimmillaan 10 eri henkilölle. Taloyhtiössä kannattaakin keskustella siitä, olisiko häiriötiedotteet hyvä tilata esimerkiksi isännöitsijälle ja taloyhtiön hallituksen jäsenille. Sen lisäksi on hyvä sopia siitä, miten tietoa välitetään eteenpäin muille asukkaille.

Mahdollisista sähköpulasta johtuvista sähkökatkoista pyrimme tiedottamaan ennakkoon mahdollisuuksien mukaan. On tärkeää huomioida, että ennakkotiedotus sähkökatkosta ei välttämättä valitettavasti onnistu, jos käsky rajoittaa sähkönkäyttöä tulee Findgriltä lyhyellä varoitusajalla (alle 15 min). Lisäksi tekstiviestejä saatetaan lähettää valtakunnallisesti poikkeuksellisen suuria määriä, jolloin tekstiviestien perillemenosta ei ole täyttä varmuutta.