Laskutus

Mikä on digipostilaatikko Kivra ja miten saan laskuni toimitettuna sinne?

Mikä on Kivra?

Turku Energia on ottanut käyttöön digipostilaatikko Kivran. Se on palvelu, jolla voit vastaanottaa, maksaa ja arkistoida laskujasi digitaalisesti. Kivran käyttö on nopeaa ja turvallista.

Voit käyttää Kivraa verkkoselaimella tai lataamalla mobiilisovelluksen. Rekisteröidyt palveluun turvallisesti joko verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella, jonka jälkeen saat Kivran oman käyttäjätunnuksen. Tämän jälkeen Kivraan tulevat automaattisesti palvelussa mukana olevien yritysten laskut. Laskujen maksaminen onnistuu hetkessä sormenjälkitunnisteella tai hyväksymiskoodissa.

Tutustu Kivraan ja siirry paperittomaan laskutukseen

Tulevatko laskuni Kivraan erikseen sopimatta?

Eli jos vain lataan sovelluksen niin ne ilmestyvät sinne?

Ei, sinun pitää olla rekisteröitynyt joko verkkopankkitunnuksien tai mobiilivarmenteen avulla Kivraan. Rekisteröitymisen jälkeen paperilaskusi saapuvat automaattisesti Kivraasi. Sinun ei siis tarvitse erikseen aktivoida Turku Energian laskuja Kivraasi.

Mitä jos kokeilen Kivraa, mutten haluakaan käyttää sitä?

Kyllä, voit helposti poistaa yksittäisiä yrityksiä Kivra-tililtäsi ja tämän jälkeen saat laskusi jälleen paperilaskuna.

Tuleeko lasku silti myös paperisena, vai pelkästään Kivraan?

Jos otat Kivran käyttöön, et saa enää paperilaskuja, vaan laskusi tulevat pelkästään Kivraan. Siellä saat arkistoitua kaikki laskusi ja voit palata niihin myöhemmin. Arkistoidut laskut löydät myös EnergiaOnline-palvelustamme.

Koskeeko tämä vain paperilaskuja?

Eli jos minulla on sähköpostilasku tai e-lasku, niin ne eivät tule Kivraan? Entä suoramaksu?

Kyllä, ainoastaan paperilaskut voit tällä hetkellä vastaanottaa Kivraan. E-laskut, suoramaksut ja sähköpostilaskut laskutetaan samalla tavalla kuin aikaisemmin.

Näenkö Kivrasta myös olenko maksanut laskun jo?

Kyllä, mutta sinun pitää merkitä Kivran kautta maksettu laskusi maksetuksi. Tarkista Kivra.fi-sivulta minkä pankkien verkkopalvelussa voit hoitaa Kivra-maksut. Palvelu muistuttaa sinua lähestyvästä eräpäivästä.