Sähkön yhteismittauksen purkaminen

Yhteismittauksen purkaminen taloyhtiössä on aina mittava työ. Työ saattaa kestää pitkään ja aiheuttaa mahdollisesti asukkaille haittaa asumismukavuuden pienentymisenä remontin ajan. Joissakin tapauksissa, jos taloyhtiön useita remontointitarpeita hoidetaan samalla, saattavat asukkaat joutua hakeutumaan muualle asumaan remontin ajaksi.

Kyseessä on ainutlaatuinen urakka, ja sen onnistuneeseen hoitamiseen tarvitaan kaikkien siihen osallistuvien osapuolten hyvää yhteistyötä. Jotta hyvästä asiasta jäisi myös hyvät kokemukset sekä yksityisille asukkaille että mukana olleille ammattilaisille, haluamme energiayhtiönänne olla auttamassa omaan alaamme liittyvissä kysymyksissä.

korkea rakennus, jossa on parvekkeet ja parvekkeet parvekkeilla

Siirtyminen sähkön huoneistokohtaiseen mittaukseen

1. Saneerauspäätös ja suunnittelu
  • Oma myyjäsi sekä Turku Energia Sähköverkot Oy ovat apunasi saneerauksen suunnittelussa ja aikataulutuksessa.

  • Mietitte ratkaisut myyntisopimuksiin, teknisiin kysymyksiin ja arvioitte kustannuksia sekä saneerauksen aikataulua. Sovitte myös remontin aikaisista sähkösopimuksista.

  • Huoneiston asukkaille voitte tiedottaa asiasta mallipohjiamme hyödyntäen.

2. Toteutus
  • Urakoitsija suorittaa saneerauksen sovitun aikataulun mukaan. Hän on yhteydessä Turku Energia Sähköverkot Oy:öön ja tilaa huoneistokohtaisten sähkömittareiden asennuksen ja kytkennän.

  • Muistathan tiedottaa asukkaita ajoissa siitä, miten sähkösopimusasiat jatkossa hoituvat – olemme mielellämme apunasi asukastiedottamisessa!

3. Sähkösopimus huoneiston asukkaalle
  • Tiedota huoneistojen asukkaita, että heidän on varmistettava oma sähkösopimuksensa noin kuukautta ennen valmistumista.

  • Meillä on edullinen sähkötarjous huoneistojen asukkaille valmiina tarjoussivullamme – välitä linkkiä eteenpäin: www.turkuenergia.fi/omasopimus

  • Turku Energian asiakaspalvelu on mielellään asukkaan apuna mikäli hän haluaa lisätietoja muista sopimusvaihtoehdoista tai ei halua tehdä sopimusta EnergiaOnline-palvelun kautta.

4. Valmistuminen
  • Tiedota asukkaalle luovutuspäivästä hyvissä ajoin – ja muistuta sähkösopimuksen tekemisestä. Asukas vastaa itse sähkön käytöstään luovutuksen jälkeen.

  • Tarkista taloyhtiön sähkösopimusten kokonaistilanne: Varmista, että olet irtisanonut taloyhtiön sopimukset niistä huoneistoista, joissa sitä ei kuulu olla.

Autamme asukastiedottamisessa

On tärkeää, että asukkaat saavat muutostilanteessa riittävästi tietoa suunnitelmista, varsinaisen työn etenemisestä sekä mahdollisista aikataulumuutoksista. Erityisen tärkeää on, että he saavat opastusta siihen, mitä toimenpiteitä heiltä itseltään edellytetään.

Turku Energia on mielellään mukana asiakastiedottamisessa. Remonttikohteet ovat kukin erilaisia, aikataulut ovat erilaisia ja tarpeet vaihtelevat. Siksi asukkaille lähetettävät tiedotteet on syytä suunnitella huolellisesti ja kunkin kohteen tilanteen mukaan.

Valmiit tiedoteaineistomme ja palvelumme ovat käytettävissänne! Asiakaspalvelutyöntekijämme voi tarvittaessa tulla mukaan asukastilaisuuksiinne. Tämä sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Lataa mallipohjat asukasviestintää varten käyttöösi

Tiedote ilmoitustauluille A4 (pdf)

Turku Energia Sähköverkkojen tiedote: Yhteismittauksen purkaminen (pdf)

Sähkönmyyntisopimus on tehtävä ennen remontin valmistumista. Jos sopimusta ei ole tehty valmistumiseen mennessä, verkkoyhtiö katkaisee sähköntoimituksen huoneistoon.

Sähkötarjous taloyhtiön asukkaille