Anonyymi ilmoituskanava

Turku Energia -konserni haluaa toimia vastuullisesti ja avoimesti ja varmistaa eettisten periaatteidensa toteutumisen liiketoiminnassaan. Meillä on käytössämme Whisteblowing-ilmoituskanava, jolla henkilöstömme, asiakkaamme, yhteistyökumppanimme ja muut sidosryhmämme voivat ilmoittaa anonyymisti ja turvallisesti epäillyistä vakavista väärinkäytöksistä tai rikoksista.

Ilmoita väärinkäytösepäilyistä turvallisesti

Epäiltyjä väärinkäytöksiä voivat olla esimerkiksi korruptio, lahjonta, syrjintä, ympäristöön liittyvät asiat tai Turku Energian yritysvastuun periaatteiden rikkominen. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja suhtaudumme niihin vakavasti. Ilmoituskanavaan voi jättää myös yhteystietonsa. Ilmoittajaa suojellaan vastatoimilta. Turku Energia Whistleblowing-ilmoituskanava koskee kaikkia Turku Energia -konsernin yhtiöitä.

Ilmoittajalla ei tarvitse olla todisteita epäilynsä tueksi, mutta ilmoitukset on aina tehtävä rehellisesti ja hyvässä uskossa. Väärinkäytösepäilystä tulisi kertoa ilmoituksessa mahdollisimman tarkasti, jotta asiaa voidaan tutkia.

Luottamuksellisuuden valmistamiseksi Whistleblowing-palvelun tarjoaa ulkopuolinen kumppani Kiwa Inspecta.

Whistleblowing-havainnon voi tehdä alla olevan qr-koodin kautta tai kopioimalla oheisen linkin selaimeen: ins.li/TurkuenergiaWhistleblow. Whistleblowing-ilmoitukset käsitellään viimeistään kolmen kuukauden sisällä ja mahdollisia henkilötietoja käsitellään tietosuojaselosteemme mukaisesti.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.