”Vertailen aina hintoja”

mies pitelee lamppua huoneessa
24.8.2016

Turkulainen Juho Salonen, 28, valitsi muuton yhteydessä Louna Tunti -sähkön.
- Minusta on hyvä maksaa markkinahinnan mukaan. Vertailen aina hintoja, ja tämä oli minusta järkevin vaihtoehto, Juho kertoo.

Juho valmistui kesän alussa tietoliikennetekniikan diplomi-insinööriksi. Hän teki lopputyönsä Elisalle ja jatkoi samassa paikassa kesätöissä. Juho toivoo töiden jatkuvan myös syksyllä. Huoleen ei ole aihetta, koska alan ammattilaiset työllistyvät hyvin.

- Olin opiskelijavaihdossa Kiinassa Shanghaissa, joten saan ammattipaperit myös sieltä. Niillä on hyvä hakea ulkomaillekin töihin.

Nyt nuorimies aikoo kuitenkin pysytellä Turussa. Uusi mukava koti löytyi Martista muutama vuosi sitten valmistuneesta kerrostalosta.

- Tämä on pieni kaksio, mutta asunnon pohja on toimiva ja tehokas. Vaikka hankin uuden sohvan ja tietokonepöytäkin on aika iso, niin silti täällä on tilaa myös liikkua, esittelee Juho uutta kotiaan.

Hän on valinnut tarkasti sisustuksen, jonka pääväreinä ovat musta ja valkoinen. Juho kertoo, että tykkää asioiden olevan kohdillaan.

- Voi olla, että sisustan ahkerammin kuin moni muu ikäiseni mies, hän naurahtaa.

Louna Tunti vakuutti

Muuton yhteydessä piti valita myös sähköntoimittaja. Juho kertoo, ettei ollut ajatellut asiaa aikaisemmin kovinkaan tarkasti. Louna Tunti vaikutti edullisimmalta ja parhaalta ratkaisulta.

Halusin tehdä sopimuksen nopeasti, joten en lähtenyt kilpailuttamaan sähköyhtiöitä. Turku Energia oli kätevä valinta tässä tilanteessa. Minusta oli hyvä, että sopimuksen sai tehdä määräaikaisena.

Juho kertoo, että yleensä hän vertailee huolellisesti tuotteiden ja palvelujen hintoja. Hyvät ja kestävät valinnat ovat parhaita. Insinöörinä hän osaa arvostaa myös kestävän kehityksen ajatustapaa. Laatu on hyvä kriteeri.

- Sähkön hintaan vaikuttaa moni asia. Nyt kesäkuussa sähkön hinta on edullinen, mutta syksyllä se voi olla jo toisin. Hintaan vaikuttavat niin sääolosuhteet kuin Venäjän tilannekin.

Louna Tunti -tuotteen luonnehdintaan kuuluu pieni riskin ottaminen, koska yleensä korkeimmat hinnat ovat juuri silloin, kun sähköä käytetään eniten. Juho ajatteli asian niin, että tässä tuotteessa sähkön hinta on kuitenkin edullisin, koska se määräytyy Nord Pool Spot -sähköpörssissä tunneittain. Juho pystyi valitsemaan Louna Tunnin, koska asuintalossa on tuntimittaus.

Juho kuluttaa eniten sähköä alkuillasta ja illalla, kun on kotona. Hän ei ole tietoisesti siirtänyt kulutustaan myöhäiseen iltaan ja yöhön, jolloin sähköpörssissä tuntihinnat ovat alhaisimmillaan.

Pieni kulutus

Kun Juholta kysyy, missä hän voisi säästää sähköä, ei kohteita ensin löydy ollenkaan. Nuoren miehen kodista löytyvät kaikki peruslaitteet eli niin astianpesu- ja pyykinpesukone, pakastin, kahvinkeitin, leivänpaahdin, mikroaaltouuni, tehosekoitin kuin televisio ja pari tietokonettakin. Yhden ihmisen taloudessa niiden käyttö on kuitenkin vähäistä.

- Uunia käytän harvoin, sehän on yksi sähkösyöppö. Minulla kuluu varmaan eniten sähköä tietokoneisiin ja näyttöihin. Jos sulkisin niistä herätevirrat pois, se voisi jo tuntua sähkölaskussa, hän toteaa.

- Aika harvoin miettii, mistä voi säästää. Kun asuin asunnossa, jossa oli sähkösauna, niin silloin sähkölaskua seurasi ihan tosissaan. ●

Louna Tunti

❯ Perustuu markkinahintaan.
❯ Hinta määräytyy tunneittain Pohjoismaisessa sähköpörssissä.
❯ Hinta vahvistuu edellisenä päivänä noin kello 15 mennessä seuraavaksi vuorokaudeksi.
❯ Hintaan lisätään perusmaksu ja välityspalkkio.
❯ Parhaan edun saa, jos siirtää kulutusta edullisimmille tunneille myöhäiseen iltaan ja yöhön.
❯ Sopimus vaatii käyttöpaikalta tuntimittauksen.
❯ Voidaan liittää omaa pientuotantoa.
❯ Tuotteeseen voi liittää Hintakaton.
❯ Louna Tunti -sopimus on helppo tehdä.