Valitse aurinkopaneelit kulutuksesi mukaan

aurinkopaneeli, jonka takana paistaa aurinko
7.6.2021

– Päivitetyt Louna Solar ja Louna Solar Optimi-tuotepakettimme ovat markkinoiden laadukkaimmat aurinkopaneelipakettivaihtoehdot ja soveltuvat erinomaisesti Suomen olosuhteisiin. Paneelit ovat vastuullisesti valmistettuja yksikidepaneeleita, joiden tuotantoketjua valmistaja valvoo tarkasti, kertoo kuluttajamyynnin päällikkö Anne-Mari Niemelä Turku Energiasta.

Turku Energian aurinkoenergiapakettien paneelit ovat kotimaisia, avainlipulla varustettuja Salo Tech Oy:n Salossa valmistamia tuotteita. Paneeleilla ja asennustelineillä on 30 vuoden takuu ja inverttereilläkin jopa 25 vuotta.

Oma aurinkopaneelipaketti on nyt erittäin helppo hankkia. Nettisivuillamme voit jättää yhteydenottopyynnön, jonka jälkeen asiantuntijamme antavat alustavan ehdotuksen ja sopivat kartoituskäynnistä, jonka mukaan saat räätälöidyn tarjouksen.

Aurinkoenergiapaketteihin on mahdollista saada myös lainaa OP-rahoituksen kautta. Asennustyöstä voi hakea kotitalousvähennystä. Asennustyön osuus paketin hinnasta on noin 34 %.

Hyviä kokemuksia älykkään ohjausjärjestelmän piloteista

Turku Energia pilotoi Louna Solar Optimia viidessä monipuolisesti sähköä käyttävässä omakotikohteessa. Piloteista kertyy kokemustietoa esimerkiksi maa- ja ilmalämpöpumppujen, lämminvesivaraajien, uima-altaiden ja porealtaiden ohjauksesta. Turku Energia kehittää ohjaukseen liittyvää ohjelmistoa saatujen tulosten mukaan. Piloteista saa lisätietoa myös asennuksen avuksi.

Turku Energian tuotepäällikkö Jari Hallivuori toteaa, että käyttökokemukset ovat osoittaneet Louna Solar Optimin toimivan odotusten mukaisesti eli oma sähköntuotanto voidaan käyttää kokonaan itse. Talvikaudella kulutusta saatiin ohjattua edullisimmille sähkön hinnan tunneille. Pilotin aikana on voitu kehittää myös langattoman tiedonsiirron toimivuutta. Seuraavana on vuorossa sähköautojen lataamisen ohjauksen kehittäminen.

Aurinkopaneelipakettivaihtoehdot

1. Louna Solar Optimi

MIKÄ? Pienin Louna Solar Optimi -paketti sisältää 14 aurinkopaneelia. Sen teho on 4,34 kWp ja vuosituotanto noin 3700 kWh.

• Louna Solar Optimiin kuuluu uutena ominaisuutena älykäs ohjaustoiminto, jonka avulla paneelien tuottamaa sähköenergiaa voidaan kohdistaa useampaan eri kulutuskohteeseen ja varastoida tulevaa tarvetta varten esimerkiksi lämpimään veteen. Ainutlaatuinen ohjausjärjestelmä parantaa aurinkopaneeli-investoinnin kannattavuutta, kun se maksimoi omassa taloudessa käytetyn tuotantomäärän vaivattomasti.

KENELLE? Soveltuu kohteeseen, jossa on lämminvesivaraaja ja jonka kesäkauden (maalis–syyskuu) sähkölaskut ovat vähintään 130 €/kk.

HINTA? Alk. 9 750 € (14 paneelia) tai osamaksulla alk. 166 €/kk.

• Hyödyn maksimoimiseksi Louna Solar Optimi -järjestelmän loistava pari on Louna Tunti -sähkösopimus. Järjestelmä seuraa automaattisesti sähkön pörssihintaa ja siirtää ostosähkön kulutusta edullisille tunneille ympäri vuoden.

 

2. Louna Solar

MIKÄ? Pienin Louna Solar -paketti sisältää 8 aurinkopaneelia. Sen teho on 2,48 kWp ja vuosituotanto noin 2000 kWh.

KENELLE? Soveltuu kohteeseen, jonka kesäkauden (maalis–syyskuu) sähkölaskut ovat vähintään 100 €/kk.

HINTA? Alk. 5 400 € (8 paneelia) tai osamaksulla alk. 92 €/kk.

• Louna Solar -pakettiin ei sisälly älykästä ohjausjärjestelmää, ja se sopiikin vähemmän sähköä kuluttaviin koteihin.