Vaihtelevia päiviä

oranssissa turvapuvussa oleva mies seisoo suuren veneen edessä
23.8.2016

Turku Energian Lämpö-yksikön automaatio- ja kaukokäyttötoiminnon työnjärjestelijällä, Mikko Väreellä, ei ole kahta samanlaista työpäivää.

Kuka olet ja mitä teet Turku Energiassa?

Olen Mikko Väre ja työskentelen työnjärjestelijänä Turku Energian Lämpö-yksikössä automaatio- ja kaukokäyttötoiminnossa. Käytännössä siis järjestelen käyttö-, vika- ja kunnossapitotöitä 10-henkiselle työryhmälle.

Miten työssäsi näkyy konkreettisesti Turku Energian asiakaslupaus ”Olemme lähellä, näemme kauas”?

Konkreettisimmin lupaus näkyy omassa työssäni uusissa projekteissa. Ajankohtainen esimerkki tästä on Luolavuoren uusi pellettilaitos, jossa käytetään lämmöntuotantoon polttoaineena ympäristöystävällistä puupellettiä. Lisäksi työpäivissäni kulkee mukana yhtiömme aate siitä, että olemme paikallinen toimija, joka suunnittelee asioita pitkälle tulevaisuuteen ympäristöystävällisesti.

Mistä saat energiaa työssäsi ?

Energiaa työpäivään tuovat vaihtelevat työtehtävät. Lisäksi saan energiaa hyvästä yhteishengestä työpaikallamme. Automaatio- ja kaukokäyttötoiminnon parissa meitä työskentelee kymmenisen henkilöä, ja Lämpö- yksikössä työntekijöitä on noin 80.

Millainen on työpäiväsi ja milloin se on onnistunut?

Työssäni ei ole kahta samanlaista työpäivää. Aamut alkavat kuitenkin yleensä aamupalaverilla, jossa käydään läpi päivän tehtävät. Välillä työpäiväni ovat todella kiireisiä ja välillä taas hieman rauhallisempia - riippuu täysin siitä, millaisia työtilauksia on tullut ja kuinka paljon. Työpäiväni on onnistunut, kun päivän jälkeen on hyvä fiilis ja valvomo on tyytyväinen.

Tuleeko ammatissasi usein odottamattomia työhön kutsuja?

Tulee välillä. Erityisesti lämmityskaudella, talvella, tapahtuvat isommat toimintahäiriöt ja vuodot voivat vaatia lisätyövoimaa. Jos talvella esiintyy kovia pakkasia ja vastaavasti kesällä kovia helteitä, käyttöpäällikkö usein tuplaa päivystäjien määrän.

Mistä saat energiaa vapaa-ajallasi?

Saan energiaa kuntosaliharrastuksesta ja meri-ilmasta. Erityisen lähellä sydäntäni ovat veneily ja kalastus. ●