Vaatepuussa leikitellään laina-asuilla

nainen on tuolilla vaatehyllyn edessä
26.11.2018

Vaatelainaamo Vaatepuu tarjoaa vaihtoehdon pikamuodille. Vaatteiden lainaaminen vähentää kuluttajien hiilijalanjälkeä merkittävästi ja tekee erilaisten pukeutumistyylien kokeilusta helppoa ja hauskaa.

Turun keskustan Forum Kortteliin kätkeytyy liike, jossa jokaisen ekologisen ja taloudellisen muodin ystävän kannattaa vierailla. Vaatelainaamo Vaatepuun rekeillä notkuu monien tunnettujen suomalaisten vaatesuunnittelijoiden helmiä, kuten Ivana Helsingin mekkoja, Uhana Designin paitoja ja R-Collectionin housuja.

Liike on avoinna torstaisin klo 16-19, jolloin vaatteita ja asusteita pääsevät sovittamaan ja lainaamaan palvelun jäseniksi liittyneet tai kertalainaamisesta kiinnostuneet asiakkaat. Tuotteiden valintaan saa tarvittaessa apua Punaisen Norsun lastenvaateiikkeestä tutuilta asiakaspalvelijoilta.

- Toiminnan laajentaminen kaksi vuotta sitten Turkuun ei olisi onnistunut ilman Punaisen Norsun Helena Oppaan apua. Helenan ansiosta uskalsin avata ensimmäisen sivutoimipakkamme, Vaatepuun toimitusjohtaja Soile-Maria Linnemäki kiittelee.

Kestävää pukeutumista

Suurin osa Vaatepuun tuotteista on peräisin suomalaisilta vaatebrändeiltä. Näin materiaalien alkuperä ja tuotantotavat voidaan selvittää helpommin, mutta esimerkiksi vintagetekstiilien osalta se ei aina ole mahdollista.

Valikoimaa on täydennetty hiljattain myös pohjoismaisten suunnittelijoiden luomuksilla.

- Vaatteiden tärkeimmät kriteerit ovat kestävyys, korjattavuus ja haluttavuus. Pyrimme hankkimaan vain sellaisia tuotteita, joille on kysyntää. Lisäksi vaatteen tulee sopia monelle vartalotyypille, koska haluamme tarjota vaihtoehtoja kaikille naisille iästä ja koosta riippumatta, Soile-Maria perustelee.

Helppo tyylinmuutos

Soile-Maria tietää omasta kokemuksestaan, kuinka suuri merkitys pukeutumisella voi olla itsevarmuuden kannalta. Niinpä hän kutsuu itseään leikkisästi vaatepuutarhuriksi ja pyrkii kylvämään yrityksensä avulla innostusta löytää pukeutumisen avulla jotain uutta itsestään.

- Vaatteilla pystyy viestimään omista arvoista ja vaikuttamaan toisten tapaan kohdata sinut persoonana. Oloni on aivan erilainen kun voin pukeutua vaatteisiin, joissa yhdistyvät huolellisesti suunnitellut leikkaukset ja laadukkaat materiaalit.

Vaatepuussa naisia kannustetaankin lainaamaan rohkeasti vaatteita, joita he eivät normaalisti käyttäisi. Hetken mielijohteesta valittu vaate ei ainakaan jämähdä kaapin perukoille vaan pääsee pian toisen henkilön käyttöön.

- Nyt jokaisella on mahdollisuus kokeilla, miltä designtuotteet tuntuvat käytössä, ja puhjeta tyylillisesti kukkaan.

Vaatelainaamo Vaatepuu

❯ Perustaja Soile-Maria Linnemäki.

❯ Toiminta alkoi vuonna 2014.

❯ Liikkeet Järvenpäässä, Turussa, Tampereella ja Helsingissä.

❯ Vaatteiden ja asusteiden laina-aika on 1-2 viikkoa. Palvelun jäsenyys lunastetaan puoleksi vuodeksi kerrallaan.

❯ Lue lisää yrityksestä osoitteessa vaatepuu.fi