Turku Energia edelläkävijöiden joukossa kohti hiilineutraalia energiantuotantoa

suuri vesistö puiden ympäröimänä
17.10.2019

Turku Energia on vähentänyt merkittävästi kivihiilen käyttöä polttoaineena. Ensi vuonna enää noin kymmenen prosenttia käyttämistämme polttoaineista on kivihiiltä. Uusiutuvien energianlähteiden osuus myymästämme energiasta nousee ensi vuoden loppuun mennessä jo 70 prosenttiin.

Turku Energia on sitoutunut Turun kaupungin hiilineutraaliuden tavoitteeseen vuodelle 2029. Olemme aloittaneet siirtymisen kivihiilestä ja öljystä kohti uusiutuvia ja päästöttömiä energianlähteitä jo yli vuosikymmen sitten.

Naantalin monipolttoainevoimalaitos, Artukaisten höyrylaitos, Luolavuoren pellettilaitos, Kakolan lämpöpumput ja Orikedon biolämpökeskus ovat viime vuosina toteutettuja konkreettisia esimerkkejä siirtymisestämme puhtaampaan energiantuotantoon. Näiden ansiosta Turun alueen vuosittaiset hiilidioksidipäästöt vähenevät vuoden 2020 loppuun mennessä 500 000 tonnia vuoteen 2012 verrattuna. Tämä vastaa noin 50 000 suomalaisen asumisesta ja muusta kulutuksesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä.

Lisäksi tuotantopaletissamme on muun muassa vesivoimaa, aurinkovoimaa ja tuulivoimaa. Asiakkaat saavat halutessaan Turku Energialta 100-prosenttisesti uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua energiaa.