Tuota itse aurinkosähköä

aurinkopaneeli rakennuksen päällä
22.2.2019

Aurinkosähkön tuottajaksi ryhtyminen sujuu nyt helposti.  Turku Energialla on tarjolla kotitalouksille peräti viisi kulutuksen mukaan suunniteltua paneeliratkaisupakettia. Turku Energia aloitti vuoden alussa yhteistyön salolaisen Areva Solar Oy:n kanssa.

Yhä useampi kotitalous ja yritys haluaa tuottaa itse aurinkoenergiaa. Valinta on ennen kaikkea ympäristöteko, mutta oma voimala tuo myös säästöä sähkölaskuun. Esimerkiksi omakoti- ja rivitaloissa aurinkoenergian tuotanto on kannattavaa ostosähkön rinnalla. Erityisen hyvin aurinkopaneelit toimivat silloin, kun kiinteistössä on jäähdytys.

- Meillä on suoraan hyllyltä saatavissa viisi erikokoista paneelipakettia. Pienimmän paketin teho on 2,75 kWp, joka sopii kiinteistöihin, joiden sähkönkulutus on alle 13 000 kWh vuodessa. Suurimmassa on tehoa 6,6 kW ja se soveltuu kohteisiin, joiden sähkönkulutus on yli 26 000 kWh vuodessa. Kolme muuta pakettia sijoittuvat näiden välille. Paketeissa on 10-24 paneelia, kertoo tuotepäällikkö Kimmo Kuusinen.

Valmiit pakettiratkaisut on tarkoitettu lähinnä kotitalouksille. Yrityksille oma aurinkovoimala suunnitellaan räätälöidysti tehon tarpeen mukaan. Niin kotitalouksien kuin yritystenkin voimaloiden tulee olla liitettyjä yleiseen sähköverkkoon. Mahdollinen ylijäämäsähkö kannattaa myydä Turku Energian MinunSähkö-sopimuksen kautta ja saada siitä korvaus.

- Aloitimme vuoden alussa yhteistyön salolaisen Areva Solar Oy:n kanssa. Paneelit valmistaa Areva Solarin sisaryhtiö SaloSolar Oy. Nyt kaikki aurinkoenergiaratkaisuihin liittyvät palvelut ovat paikallisesti saatavilla ja käyttötuki on lähellä. SaloSolarin valmistamilla aurinkopaneeleilla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki. Myös asennustelineet ovat kotimaassa tehtyjä. Pakettiratkaisu on asiakkaille turvallinen valinta, koska läheltä saatava luotettava palvelu ja korkea laatu takaavat huolettoman uusiutuvan energian tuotannon vuosikymmeniksi eteenpäin, Kimmo tiivistää.

Turvallinen valinta

Aurinkosähkön tuottamiseen siirtyminen sujuu helposti, eikä tekniikoihin tarvitse etukäteen perehtyä. Kimmo kertoo, että suunnitteluun saa apua Turku Energiasta. Pohjaksi tarvitaan vain tieto sähkönkulutuksesta. Koska paneelit asennetaan pääsääntöisesti katolle, on hyvä kartoituksella varmistaa katon kunto asennusta varten. Aurinkopaneelit ovat tilattavissa myös eri väreissä, esimerkiksi katteen väriin sopivina. Värilliset paneelit tehdään lisähinnalla ja hieman pidemmällä toimitusajalla.

- Etukäteen on tietysti hyvä katsella, mihin ilmansuuntaan paneelit tulevat. Etelä on paras, mutta kaakko ja lounaskin ovat vielä hyviä. Lisäksi voi tutkailla, missä on vaikkapa varjostavia puita, Kimmo sanoo.

Turku Energian kautta siis niin suunnittelun, tuotteet kuin asennuksenkin. Jos lisätöitä tarvitaan, niin nekin sujuvat Turku Energian avulla. Pakettiin kuuluu paikan päällä tehtävä kartoitus, paneelit, asennustelineet ja kaapelit sekä invertteri, joka muuntaa paneelien tuottaman sähkön sähkölaitteille sopivaksi. Turku Energia on tuomassa myös rahoitusratkaisut helpottamaan asiakkaan ostopäätöstä ja paneelien hankintaa.

Valmiina ympäristötekoihin

Kuluttajamyynnin päällikkö Anne-Mari Niemelä kertoo, että Turku Energiassa on jo pitkään panostettu tuotannossa uusiutuviin tuotantomuotoihin. Turku on yksi Suomen vihreimmistä pisteistä energiantuotannon näkökulmasta katsottuna.

- Kannustamme asiakkaitamme ympäristötekoihin tarjoamalla heille tuote- ja palveluvalikoiman kautta mahdollisuuden tehdä oma osuutensa ympäristön tilan parantamiseksi. Puhdas energiantuotanto on meidän jokaisen asia, Anne-Mari toteaa.

Lue lisää aurinkopaneelipaketeista  www.turkuenergia.fi/aurinkopaneelit