Tokaluokkalaiset innostuivat Energiansäästöviikon opetuspaketeista

kolme lastenkirjaa on pöydällä
31.8.2021

Turku Energia on jo pitkään sponsoroinut Turun, Raision, Naantalin ja Kaarinan kouluja lahjoittamalla tokaluokkalaisille opetusmateriaaleja, jotka tukevat energia-asioiden oppimista.

Tavoitteena on lisätä lasten tietämystä energiasta, sen tuottamisesta, käytöstä, ympäristövaikutuksista, ilmastonmuutoksesta ja energian säästämisestä. Hei, kaikki toimii! -paketissa on muun muassa lasten energiakirja, muistipelikortit ja lautapeli. Raunistulan koulun 2C-luokka ihastui toimivaan, ajankohtaiseen ja selkeästi laadittuun pakettiin, kertoo opettaja Satu Koskinen.

- Kysyimme, etsimme ja saimme vastauksia. Aktivoimme perheetkin kotona keskustelemaan ja potimaan omaa energiankäyttöä yhdessä lapsen kanssa, Koskinen kertoo.

Ilmastonmuutos, uusiutuvat energialähteet, energian tuottaminen ja kuluttaminen järkevästi ympäristöä ajatellen sekä oman toiminnan vaikutus maapallon tulevaisuuteen selvisivät lapsille havainnollisesti ja innostavasti.

- Ihaninta oli huomata, miten oppilaat ymmärsivät, että juuri he voivat vaikuttaa maapallon tulevaisuuteen. Että pienikin teko on tärkeä ja vaikuttava, Koskinen kertoo.

Turku Energia jatkaa koulujen sponsorointia myös tulevana syksynä.