Timo Laurén: kaukolämpö on meille etu itsessään

mies seisoo aidan edessä
20.10.2016

Pernon telakan kunnossapitoinsinööri Timo Lauŕen toteaa, että kaukolämpö on ainoa järkevä vaihtoehto, kun mittakaavat ovat suuret.

Mihin käytätte kaukolämpöä ja mitä se teille merkitsee?
Käytämme kaukolämpöä lämmittämään kiinteistöjämme, joita meillä riittää. Kaukolämpö on meille ainoa järkevä vaihtoehto tässä käytön mittakaavassa.

Millaisia etuja kaukolämpö teille tuo?
Kaukolämpö on meille etu itsessään: meidän ei ole tarvinnut rakentaa omia kattilalaitoksia, eikä pelata polttoöljyn kanssa.

Onko sinulla joku muisto kaukolämpöön liittyen?
Turun telakka on Turku Energian ensimmäinen kaukolämmön asiakas. Kun asiakassuhde alkoi 1975, telakan viereen tuotiin siirrettävä lämpökeskus, josta ensin toimitettiin kaukolämpö telakalle. Tämä toimii edelleen tänä päivänä varavoimalaitoksenamme. Yhteistyömme Turku Energian kanssa on ollut hyvä ja pitkäaikainen: kiitettävää puolin ja toisin.

Millaisena näet kaukolämmön tulevaisuuden?
Kaukolämmön tulevaisuus meidän käytössämme on jo taattu: telakka on laajentumassa ja tarvitsemme käyttöömme toisen liittymän kaukolämpöä varten. Tämä varmistaa kaukolämmön saatavuuden telakalle, sillä lämpöä syötetään tällöin kahta kautta. Suunnitelma on toteutumassa viimeistään kolmen vuoden sisällä.