Tehokasta lämpöä ja viilennystä etupiiriläisille

mies on laatikon takana kaupassa
24.8.2020

Turku Energia ja K-Rauta Kuninkoja koostivat etupiiriläisille tehokkaan tarjouspaketin Panasonicin ilmalämpöpumpusta ja etäohjauksen WiFi-sovittimesta. Ilmalämpöpumpun avulla sähkölaskussa voi säästää merkittävästi.

Kuninkojan K-Raudan kauppias Sami Aalto ja Turku Energian tuotepäällikkö Jari Hallivuori toteavat ilmalämpöpumpun säästävän energiaa ja kukkaroa sekä vähentävän hiilidioksidipäästöjä. Siinä yhdistyy myös molempien yritysten ympäristövastuullinen toimintatapa.

— Haluamme K-ryhmässä toimia vastuullisesti ja tehdä yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. Ilmalämpöpumpun ottaminen mukaan Etupiiri-etuihin oli meistä hyvä idea. Pakettiin on saatavilla myös edullinen K-Rauta-rahoitus. Sen avulla säästämisen voi aloittaa pienellä kuukausierällä heti ja ensimmäinen puoli vuotta on vielä täysin korotonta maksuaikaa, Sami toteaa.

Etu on myös luotettava, koska K-Rauta sekä Turku Energia ovat alueella arvostettuja toimijoita ja Panasonic on iso ja vakaa ilmalämpöpumppujen valmistaja.

— Tuomme mielellämme Etupiiriin uusia energiankäyttöä tehostavia ratkaisuja, sanoo Turku Energian kuluttajamyynnin päällikkö Anne-Mari Niemelä.

Etäohjaus kaupan päälle

K-Rauta Kuninkoja on ollut mukana Etupiirissä alusta asti, ja sisä- sekä ulkovalaisimiin liittyvää alennusta on heillä käytetty ahkerasti. Sami uskoo, että alueen asukkaat innostuvat myös ilmalämpöpumppuedusta. Jari suosittelee tuotetta erityisesti omakoti- ja rivitaloasukkaille, koska ilmalämpöpumpun tuomasta säästöstä hyötyvät niin sähkö- kuin öljylämmittäjätkin.

— Tarjoukseen sisältyy laitteen asennus, ja etupiiriläisille on lisäksi tarjolla maksutta WiFi-laite, joka tekee paketista todella edullisen ja älykotiajatteluun sopivan, Sami mainostaa.

WiFi-ohjauksen avulla lämpötilaa voi säätää etänä. Jari toteaa, että tämä on mainio ominaisuus esimerkiksi mökillä, jonka lämmittäminen onnistuu nyt etukäteen puhelinsovelluksen avulla.

Satojen eurojen säästö

— Ilmalämpöpumppu tuottaa kolminkertaisen määrän lämpöenergiaa käyttämäänsä sähköön verrattuna. Lämmitysenergian osalta laskusta voi siis kadota yli puolet. Omakotitalon lämmitykseen menee noin 10 000 kWh vuodessa. Jos tästä säästetään puolet, ja energian hintana on 10 snt/kWh (sisältää energian ja sähkönsiirron), on vuotuinen säästö 500 euron luokkaa, Jari havainnollistaa.

Sami, Jari ja Anne-Mari suosittelevat ilmalämpöpumppua myös viilennykseen. Hyvän hyötysuhteen ansiosta energiankulutus jää viilennyksessäkin maltilliseksi, ja siitä hellepäivinä saatu hyöty lisää olennaisesti asumismukavuutta.

Loistava paketti

Panasonic CZ25TKE -ilmalämpöpumppu tuottaa lämpöä tehokkaasti ja puhtaasti. Ympäristöystävällinen kylmäaine R32 parantaa lämpöpumpun pakkasominaisuuksia, vuosihyötysuhdetta ja energiatehokkuutta. Ilmalämpöpumppu lämmittää tehokkaasti talvella ja viilentää kesällä. Tilasuositus on 25–100 m². Ylläpitolämpötoiminnon (8–15 °C) ansiosta laite sopii hyvin myös kesämökille tai muihin vapaa-ajan rakennuksiin. Ilmalämpöpumpun avulla voi säästää huomattavan summan lämmityskuluissa ja vähentää myös hiilidioksidipäästöjä.

Comfort Cloud (Wifi-sovitin CZ-TACG1) Sovitin asennetaan pumpun sisään tai viereen, jolloin se on yhteydessä lähiverkkoon ja internetiin. Lämpötilaa voi älypuhelimella säätää portaattomasti sormen pyyhkäisyllä, ajastaa viikoittaisia toimintoja, seurata energiankulutuksen tilastoja sekä kääntää pumpun hiljaisemmalle tai tehokkaammalle.

Edun saa K-Rauta Kuninkojassa näyttämällä Etupiiri-korttia.

Huom: Maaliskuussa 2022 kanta-asiakasohjelman nimeksi vaihdettiin Eturinki.