Muutto Turkuun edessä? - 10 asiaa, joista saat energiaa Turussa

aurinko paistaa kukkivan puun oksien läpi
1.6.2021

Onko mielessäsi muutto Turun seudulle opiskeluiden tai työn perässä? Olet tekemässä loistavan valinnan, sillä Turku on mahtava paikka asua. Turusta löydät niin kaupungin huvit kuin luonnon rauhan. Listasimme syitä, miksi Turkuun muuttaminen kannattaa. 

Mistä sinä saat energiaa Turussa?

1. Turku on moderni 

Muutto Turkuun tuo sinut keskelle kehityksen kärkeä, sillä Turku on Suomen kolmanneksi suurin kaupunkialue. Käytössäsi ovat kaikki kaupungin mukavuudet, kuten kaupunkipyörät, sähköpotkulaudat ja ruoan kotiinkuljetus. Turun seudulla on toimiva joukkoliikenne Föli, jonka kyydissä pääset myös moniin lähikaupunkeihin, kuten Raisioon ja Naantaliin.

2. Turku on historiallinen

Turkuun muuttaminen tuo sinut myös lähelle monia historiallisesti merkittäviä kohteita, kuten Turun linnaa ja Turun tuomiokirkkoa. Vieraile Luostarinmäen käsityöläismuseossa tai Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa, bongaa Fibonacci-numerot Turku Energian tornissa ja kaikille tuttu joulurauhan julistuspaikka Brinkkala tai sivistä itseäsi Turun useissa museoissa, kuten Turun taidemuseossa.

3. Turku on monipuolinen

Kun muutat Turkuun, tavaroiden hankkiminen uuteen kotiisi käy helposti Turun monipuolisissa liikkeissä. Kaupungin itälaidalla palvelee kauppakeskus Skanssi, keskustassa kauppakeskus Hansa ja lännessä Raision Mylly ja Ikea. Lisäksi voit hemmotella itseäsi vaikka kylpylähotelli Caribiassa ja nauttia eri kulttuurien ruoista Turun ravintoloissa. Kesäisin voit paistatella päivää lukuisilla terasseilla ja jokilaivoilla.

4. Turku on elämyksellinen

Turkuun muuttaessasi muutat myös lähelle eloisia aktiviteetteja. Miltä kuulostaisi kiipeilyseikkailu Flowparkissa tai vesihuvittelu Jukuparkissa? Entäpä iltapäivä Muumimaailmassa tai eläimiä katsellen Zoolandiassa? Voit myös käydä Huviluvassa testaamassa värikuulasotaa tai yrittää paeta pakohuoneista, joita Turusta löytyy useampia. Turussa tekeminen ei lopu kesken.

5. Turku on tapahtumarikas

Turku on opiskelijoiden kaupunki, jossa on paljon opiskelijoille suunnattuja tapahtumia. Näistä suurimpia ovat Study in Turku -messut, Pikkulaskiainen ja AATU eli Akateeminen Aurajokilaivuritutkinto. Musiikista pääset nauttimaan kesän monilla festareilla kuten Ruisrockissa, Aura Festissä ja Down By The Laiturissa. Historiallisempaa huvia pääset kokemaan Keskiaikaisilla markkinoilla ja Turun linnan turnajaisissa, taidetta tarjoavat Olohuone 306,4 km² ja Turku Animated Film Festival. Urheilun huumaa Turkuun tuovat Paavo Nurmi Games ja Challenge Turku.

6. Turku on luonnonläheinen

Jos kaupungin hälinä tuntuu uuvuttavalta, voi Turkuun muuttanut ladata akkujaan helposti monissa luonnonläheisissä kohteissa. Käy kävelyllä Ruissalossa tai ilmaisella jokiristeilyllä Förillä, tai suuntaa pidemmälle risteilylle, vaikka Ruotsiin. Kipua Kakolanmäelle Funikulaarin kyydillä tai ihaile saariston maisemia rengastietä seuraillen. Samalla voit pysähtyä Tuorlassa nauttimassa mummolan tunnelmasta tai katsomassa Suomen suurinta teleskooppia avaruuspuistossa.

Mistä uusi asuntosi saa energiaa?

7. Varma valinta

Sinun ei tarvitse huolehtia sähkön saannista, kun muutat Turkuun, sillä Turku Energia Sähköverkot on yksi Suomen varmimpia verkkoyhtiöitä. Vuonna 2020 asiakkaista kaksi kolmannesta ei kokenut ollenkaan sähkönjakelun häiriötä ja lopuilla keskeytysaika oli noin 10 minuuttia. Sinun ei siis tarvitse murehtia sähkökatkoista, vaan voit rauhassa keskittyä itsesi energisointiin myös kotona.

8. Edullinen

Myöskään sähkön hinta ei päätä huimaa, sillä Turku Energia Sähköverkot on yksi Suomen edullisimpia verkkoyhtiöitä. Yhtiö huolehtii sähkön jakelusta lähes koko Turun kaupungin alueella. Jos teet vielä sähkösopimuksen Turku Energian kanssa, saat edullisen energian lisäksi erikoisetuja. Voit siis tehdä säästyvillä rahoillasi kaikkea muuta kivaa.

9. Muista kanta-asiakkaiden edut

Liittyessäsi Turku Energian asiakkaaksi pääset kanta-asiakkaiden Eturinkiin, joka tarjoaa sinulle monipuolisia etuja. Mukana on laaja joukko eduntarjoajia aina autoliikkeistä golf-kenttiin ja sisustusliikkeisiin. Saat esimerkiksi Niemeltä muuttolaatikot 30 %, muuttovarastoinnin 30 % ja muuttopalvelut 5 % alennuksella.

10. Ekologista energiaa Turun seudulla

Turku Energia on yksi Suomen vihreimpiä energiayhtiöitä. Sähkösopimusten energia on tuotettu ympäristöystävällisesti ja päästöttömästi tuulienergialla, vesivoimalla sekä biomassalla. Ostamalla ekologisesti tuotettua sähköä varmistat, että saamme nauttia Turun kauniista luonnosta jatkossakin.

Turku Energia on mukana edistämässä kaupunkilaisten hyvinvointia ja rakentamassa hiilineutraalia Turkua yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

Turus o hyvä ol, asut sit täl pual tai tois pual jokke!