Miten voin selvittää, saisiko omaan kotiini kaukojäähdytyksen?

Kaukojäähdytysverkon kartta.
1.9.2021

Taloyhtiön asukkaan kannattaa ensiksi olla yhteydessä taloyhtiön hallitukseen tai isännöitsijään, jotka selvittävät Turku Energiasta mahdollisuuden kaukojäähdytykseen.

Tarjoamme kaukojäähdytystä asuinkerrostalo-, liike- ja teollisuuskiinteistöille kaukojäähdytysverkkomme alueella. Tällä hetkellä Turku Energian kaukojäähdytysverkkoon voivat liittyä Biolaakson, Kupittaan, Yliopistonmäen, keskustan, Kakolan ja sataman alueen kiinteistöt. Kaukojäähdytysverkostomme laajenee koko ajan. Jos kiinteistönne ei sijaitse kaukojäähdytysverkon alueella, tarjoamme kaukolämpöverkon alueella lähijäähdytysratkaisua.

Taloyhtiön on hyvä jo linjasaneerauksen yhteydessä harkita ainakin valmiuksia kaukojäähdytykselle, sillä jäähdytysteknisille laitteille pitää löytyä tarvittavat tilat kiinteistöstä. Kiinteistön omistaja teettää jäähdytyksestä lvi-suunnittelijalla muutossuunnitelman, jonka pohjalta solmitaan kaukojäähdytyssopimus.

Kaukojäähdytys on edullinen, helppo ja ympäristöystävällinen valinta. Se on paras ja ekologisin tapa hyödyntää kiinteistön ylimääräistä lämpöä.

Lisää tietoa kaukojäähdytyksestä tai vaihtoehtoisesti lähijäähdytyksestä. Meihin voi aina myös ottaa yhteyttä ja kysyä lisää.

Vastaajana Turku Energian lämpöpalvelupäällikkö Jari Kairama.