Kova väite asiantuntijalta: “Kaukolämmön hinta tulee tästä laskemaan”

henkilö pitelee kännykkää paperikasan vieressä
14.10.2020

Viimeisen 10 vuoden aikana Turun seudulla on tehty isoja investointeja uusiutuviin energiantuotantotapoihin ja panostettu kaukolämmön toimitusvarmuuteen. Koska suurimmat investoinnit on nyt tehty ja fossiilisia polttoaineita säädellään verotuksella, tulee turunseutulaisen kaukolämmön hinta vastaisuudessakin laskemaan.

Turun seudulla kaukolämpökin on mainettaan parempaa. Kaupungilla on nimittäin tavoitteena olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä, mikä on kunnianhimoinen päämäärä koko Suomen mittakaavassa. Tavoite tulee kuitenkin toteutumaan, ja työ on alkanut jo vuosikymmeniä sitten.

Hinta jo vuoden laskussa

Tulevan talvikauden hinta laski 1,7 % edelliskauden talvihintaan verrattuna.

Suuntauksen ennakoidaan jatkuvan seuraavinakin vuosina. Hintakehitykseen vaikuttavat viimeisen kahden vuosikymmenen aikana tehdyt investoinnit uusiutuvaan energiantuotantoon, verkostohyötysuhteen parantuminen sekä lämmön käyttö- ja kunnossapidon parissa tehty kehitystyö muun muassa tuotannon optimoinnin osalta.

“Turun seudulla on hiilineutraalin kaukolämmön mahdollistava perustuotanto jo valmiina. Lähes kahdenkymmenen vuoden ajan olemme tehneet määrätietoista siirtymää fossiilisista polttoaineista kohti uusiutuvia polttoaineita”, kertoo Turku Energian Lämpö-yksikön johtaja Jari Kuivanen.

Innovaatioista kilpailukykyä

Kuivanen kertoo investointien näkyvän asiakkaille ympäristöystävällisenä ja kilpailukykyisenä kaukolämpönä.

“Tavoitteenamme on lisätä muihin kuin polttamiseen perustuvien energialähteiden määrää tulevina vuosina entisestään mm. hukkalämpöjä ja geotermistä energiaa hyödyntämällä”, Kuivanen päättää.