Kankaisten Golfin sähköautot latautuvat aurinkoenergialla

ilmakuva rakennuksesta, jonka katolla on aurinkopaneelit
9.6.2021

Turku Energia rakennutti kuluneen kevään aikana Kankaisten Golfille Maskuun 96 aurinkopaneelista koostuvan aurinkovoimalan, jonka kokonaisteho on 35 500 Wp. Aurinkopaneelit ovat Salo Techin kotimaista tuotantoa. Aurinkovoimalasta saatavaa sähköä hyödynnetään Kankaisten Golfin omassa käytössä, ja sillä ladataan muun muassa pelatessa käytettävät sähkökäyttöiset golfautot.

Turku Energia tarjoaa asiakkailleen aurinkovoimaloiden toteutuksen avaimet käteen -ratkaisuna. Toteutus sisältää järjestelmäsuunnittelun, laitteiston asennuksen, konsultoinnin energiatuen hakemiseksi, tarvittavien lupien hakemisen voimalan liittämisestä sähköverkkoon sekä takuun laitteistolle ja kokonaistoimitukselle.

– Olemme iloisia päästessämme Kankaisten Golfin energiakumppaniksi, ja saimme toteuttaa heidän tarpeitaan vastaavan aurinkovoimalan. Aurinkoenergian suosio on kasvanut viime vuosien aikana merkittävästi ja usea toimija haluaa tuottaa osan omasta energiastaan itse uusiutuvaa energiaa hyödyntäen.  Avaimet käteen -toimituksena toteutettava ratkaisu on asiakkaalle helppo valinta, sanoo myyntipäällikkö Jouni Saarinen Turku Energiasta.

Vastuullisuus on yksi Kankaisten Golfin arvoista, ja ympäristövastuu on keskeinen osa sitä. Aurinkovoimalan hankinta on ollut jo jonkin aikaa suunnitelmissa.

– Otamme päätöksenteossa ympäristöasiat huomioon. Viime vuoden syksyllä löysimme Turku Energian kanssa asiaan yhteisen sävelen varsin mutkattomasti ja hankintapäätös oli siten varsin helppo. Myös itse prosessi oli meidän kannaltamme vaivaton, kun Turku Energialta saimme kaiken tarvittavan avun. Golfkentälle aurinkovoimala on varsin kannattava investointi, sillä kesällä, kun sesonki on kuumimmillaan ja kulutus suurta, myös voimala tuottaa parhaiten. Saimme meille sopimaan myös kooltaan varsin optimaalisen voimalan ja laskelmien mukaan saamme kulutettua itse kutakuinkin kaikki tuottamamme sähkön ja investoinnin takaisinmaksuaika on kohtuullisen lyhyt, sanoo toimitusjohtaja Timo Tuominen Kankaisten Golfista.