Energianeuvontaa positiivisella asenteella

nainen seisoo tiilirakennuksen edessä
19.5.2016

Turku Energian asiakaspalvelun puhelinpalvelutiimin vetäjä Leena Hautamäki vastailee työssään asiakkaiden kysymyksiin ja latautuu vapaa-aikana mökkeillen ja moottoripyöräillen.

Kuka olet ja mitä teet Turku Energialla?

Olen Leena Hautamäki ja työskentelen Turku Energian asiakaspalvelun puhelinpalvelutiimin vetäjänä. Aloitin nykyisessä tehtävässäni kaksi vuotta sitten ja olen ollut Turku Energian palveluksessa 11 vuotta. Puhelinpalvelutiimiimme kuuluu kuusi asiakaspalvelijaa.

Mistä saat energiaa työssäsi?

Saan energiaa asiakkaista ja työkavereista. On palkitsevaa, kun löydämme asiakkaalle hyvän ratkaisun haastavaankin tilanteeseen.

Milloin työpäivä on ollut onnistunut?

Positiivinen asiakaspalaute tekee päivästä kuin päivästä onnistuneen. Parasta tässä työssä on se, että jokainen päivä on erilainen.

Miten työssäsi näkyy konkreettisesti Turku Energian asiakaslupaus "Olemme lähellä, näemme kauas"?

Olemme paikallinen yritys. Meidät tavoittaa puhelimitse ja asiakas voi tulla palvelupisteeseemme hoitamaan sopimuksiin liittyviä asioita sekä keskustelemaan energian kulutuksesta. Sopimusasioissa pyrimme löytämään asiakkaille parhaan vaihtoehdon pidemmällä aikavälillä.

Mitä tapahtuu, kun puhelin soi Turku Energialla?

Valmistaudumme vastaamaan asiakkaan kysymyksiin. Hauskoja tilanteita syntyy erityisesti silloin, kun asiakas on selvästi soittanut väärään numeroon ja hänellä on asiaa esimerkiksi tietokoneen tai television toimintaan liittyen. Välillä taas kohtaamme vaikeita kysymyksiä, joita pohdimme asiakkaan kanssa tarkemmin.

Mistä ammennat energiaa vapaa-ajallasi?

Saan energiaa erityisesti kesäaikaan mökkeilystä Kustavin saaristossa ja maanteiltä Harley Davidsonin kyydistä. Mökkiä on rakennettu viimeiset kaksi kesää saareen ja vähitellen alkaa olla valmista. Mökillä ei ole mukavuuksia, joten vedenkannosta ja puunhakkuusta saa samalla hyötyliikuntaa. Harley Davidsonin Street Glide on matkapyörä, jolla on tarkoitus suunnata pienellä porukalla toukokuussa Espanjan Superralliin tapaamaan tuhansia muita alan harrastajia. Nautin matkanteosta kartanlukijana. ●