E-lasku on ekoteko

nainen on penkillä kannettavalla tietokoneella
17.11.2015

Maija Euranto valitsi e-laskun heti kun se tuli mahdolliseksi. Pienilläkin teoilla voi säästää luontoa.

Milloin siirryit e-laskun käyttäjäksi?

Siitä on niin monta vuotta aikaa, etten edes muista. Työskentelen tilitoimistossa ja työn kautta olin tottunut käyttämään sähköisen taloushallinnon palveluita ja miettimään asi- akkaillemme vaivattomia ratkaisuja. Ehkä siksikin tuntui täysin luontevalta valita e-lasku.

Miksi siirryit e-laskuun?

E-lasku on tavattoman helppo. Kaikki toimii automaattisesti ja selkeästi. Ei tarvitse enää näpytellä tilinumeroja, viitteitä ja summia. Virheiden mahdollisuus pienenee. Maksaminen on myös nopeampaa.

Mietitkö, että tiet samalla myös ekoteon?

Mietin toki. Vaikka olen töissä järjestelmällinen, kotona saattoivat paperit pyöriä hyllyissä. Verkkopankissa ne pysyvät järjestyksessä. Kaikki laskut arkistoituvat verkkopankkiin ja minun ei tarvitse enää säilyttää paperisia laskuja. Kaikki laskuni ovat e-laskuja, joten kyllähän tässä vuoden mittaan tulee sääste- tyksi paperia ja sitä kautta luonnonvaroja.

Miten laskut käytännössä hoituvat?

Jotkut laskut menevät automaattisesti maksuun, niin myös Turku Energian sähkölasku. Osan käyn erikseen hyväksymässä, kun saan pankista sähköpostiini viestin, että verkkopankkiin on tullut uusi lasku.●

Tiestikö?

❯ Verkkolasku on keskimäärin neljä kertaa ilmastoystävällisempi kuin paperilasku.

❯ Laskua kohden verkkolaskun hiilijalanjälki on pienimmillään noin 150 garmmaa ja paperisen noin 450 grammaa.

❯ Verkkolaskun 150 grammaa ja paperilaskun 450 grammaa hiilidioksidia vastaavat yhden ja kolmen kilometrin ajomatkaa henkilöautolla.

❯ Suurin säästö tulee ajan säästämisestä aiheutuvasta työn tehostumisesta ja siitä saatavistapäästösäästöistä.