Bake´n Cake tarjoilee herkullisia kakkuja Suikkilassa

ryhmä naisia seisomassa puisen pöydän ympärillä
7.6.2021

Voita ja kermaa ei säästellä leipomo-konditoria Bake´n Caken keittiössä, kun kolme nuorta naista taiteilee upeita täytekakkuja. – "Maku edellä" on meidän mottomme, Vilma Laihonen, Maria Markkanen ja Miida Varjonen nauravat.

– Halusimme hyvällä tavalla perinteisen leipomon, jossa maku on kaiken keskiössä. Leivomme klassisella tyylillä, käytämme voita ja kermaa. Aromeita ja lisäaineita pyrimme välttämään, leipurit kertovat.

Upeissa kakuissa on yleensä tuoreita marjoja ja näyttäviä, sokerista muotoiltuja koristeluja.

– Etsimme jatkuvasti ideoita Pinterestistä ja netistä, mutta valikoimissa pysyvät myös perinteiset pullat, voileipäkakut ja sämpylät, he kertovat.

Naiset tutustuivat toisiinsa ammattikoulun leipomo-kondiittorin opinnoissa. Jo silloin heillä synkkasi ja syntyi unelma yhteisestä leipomosta. Unelma toteutui reilut neljä vuotta sitten.

Kaikki kolme ovat leiponeet pienestä pitäen.

– Minä kirjoitin jo 6-vuotiaana ystäväkirjaan, että unelma-ammattini on leipuri, Varjonen muistelee.

Kuin toinen koti

Bake´n Caken leipurit loihtivat tarjottavia paljon yksityistilaisuuksiin, erityisesti täytekakkuja ja kuorrutettuja pikkuleipiä, joista on tullut asiakkaiden suosikkeja.

– Parasta palautetta onkin nähdä valokuvia häätilaisuudesta, jossa ihmiset nauttivat kakkua. Ja erityisen hauskaa on, jos saamme pikkusynttärisankarin hyppelemään riemusta, kun hän näkee kakkunsa, naiset kertovat.

Suikkilan liikekeskuksessa sijaitseva leipomo-konditoria on paikallisten suosiossa. Moni vakkari käy pullakahvilla päivittäin.

– Etsimme tiloja pitkään, sillä leipomotoiminta edellyttää tiettyjä juttuja, esimerkiksi lattiakaivot ja hyvän ilmanvaihtojärjestelmän, Laihonen kertoo.

Nuorten yrittäjien alkutaival on sujunut sopuisasti.

– Bake´n Cake on meille kaikille toinen koti ja perhe, yhtä tärkeä ja läheinen, Varjonen sanoo.

Kolmikko on tyytyväinen, vaikka tulevaisuuden haaveissa siintääkin muutto suurempiin tuotantotiloihin.

– Meidän ehdoton vahvuutemme on tilaustyöt ja niitä varten meille sopisi paremmin suurempi keittiö ja pienempi kahvilatila, Markkanen kertoo.

Nykyisissä tiloissa on 25 asiakaspaikkaa. Naiset myös vuokraavat tiloja yksityistilaisuuksia varten.

– Tässä työssä on ihanaa, että pääsee toteuttamaan luovuutta ja saa tehdä käsillä. Asiakkaiden kohtaaminen on työn toinen suola, naiset kertovat yhteen ääneen.

Uusiutuvaa energiaa

Leipomossa energiaa kuluu paljon: uuneihin, kylmälaitteisiin, kahvinkeittoon, lämpölevyihin ja yleiskoneisiin. Ei ole siis samantekevää, mitä energia maksaa.

Yrityksellä on Turku Energian Louna Vakio Yrittäjät -etusopimus, joka tarjoaa kiinteähintaisen sähkön kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Leipomo on ottanut sopimuksensa yhteyteen Ekotakuu Sähkö -lisäpalvelun, joka takaa, että heidän käyttämänsä sähkö on 100 % uusiutuvaa energiaa.

– Haluamme toimia vastuullisesti ja meille on siksi tärkeää, että käyttämämme sähkö on sataprosenttisesti uusiutuvaa, Laihonen sanoo.

– On tosi mukava, että saamme olla auttamassa paikallisia yrityksiä ja voimme tehdä tiivistä yhteistyötä. Tapahtumat ovat olleet koronan takia tauolla, mutta toivottavasti pääsemme syksyllä järjestämään niitäkin, Turku Energian myyntineuvottelija Laura Vihavainen kertoo hymyillen.

Bake´n Cake on Turun Yrittäjien jäsen. Turun Yrittäjät parantaa jäsenyritystensä toimintaedellytyksiä – ja neuvottelee muun muassa Turku Energian kanssa.

– Yhteistyö on meille sellainen win-win-juttu. Meillä on 2 400 jäsentä, joiden puolta me pidämme ja joiden edestä teemme työtä. Tähän kuuluu myös se, että olemme neuvotelleet Turku Energian kanssa yrittäjille edullisen sähkösopimuksen. Luonnollisesti haluamme tehdä yhteistyötä paikallisen energiayhtiön kanssa, kertoo  puolestaan Turun Yrittäjien yhteyspäällikkö Anne Aholainen.