Turku Energian kaukolämmön talvihinta on julkaistu – hinta edellistalvea edullisempi

kollaasi sohvalla istuvista ihmisistä
1.12.2023

Turku Energian myymän kaukolämmön talvihinta on julkaistu ja astuu voimaan tänään 1.12.2023 ja on voimassa helmikuun 2024 loppuun saakka. Hinta on 1.12.2023 alkaen 102,49 eur/MWh (sisältäen alv 24 %). Talvihinta on edellisen kauden vastaavan kauden hintaa alempi, ja ennusteiden mukaan myös tulevat kaukolämmön hinnoittelukaudet jatkavat laskevalla käyrällä.

Kaukolämmön hinnan muodostumiseen vaikuttavat kaukolämmön tuotannossa käytettyjen polttoaineet ja niiden hinta ja saatavuus.  

"Venäjän käynnistämä hyökkäyssota Ukrainaa vastaan vaikutti erityisesti viime syksynä ja talvena sekä polttoaineiden hinnoitteluun ja saatavuuteen ja näin ollen näkyi korotuksina myös kaukolämmön hinnassa. Nyt hinnoittelussa ollaan kuitenkin palaamassa laskevalle käyrälle, vaikka toki ennusteisiin liittyy aina epävarmuuksia. Pitkälti uusiutuvista energianlähteistä, hukkalämmön hyödyntämisestä ja tulevaisuuden polttoon perustumattomat tuotantotavat takaavat kilpailukykyisen hinnoittelun jatkossakin", sanoo lämpöyksikön johtaja Jari Kuivanen.

Turku Energian kaukolämpö hinnoitellaan kausihinnoittelulla neljä kertaa vuodessa. Tutustu hinnastoon ja tulevien kausien hintaennusteisiin.

Turku Energia tekee määrätietoista siirtymää fossiilisista polttoaineista kohti uusiutuvia tuotantomuotoja. Kaukolämmön CO2-päästöt ovat Turun seudulla tippuneet lähes 80 % vuodesta 2017 lähtien. Kaukolämmöstä on tuotettu Turun seudulla jo noin 87 prosenttia uusiutuvilla energianlähteillä. Kaukolämpö on käyttäjälle vaivaton ja ekologinen lämmitysmuoto. Kaukolämmityksen hintaan sisältyy muun muassa ylläpito ja päivystys.