Turku Energia Sähköverkkojen putkilukkoja koskevat tiedustelut

7.9.2022

Turku Energia Sähköverkkoihin on tullut tietoomme tapauksia ja tiedusteluja tapauksista, joissa verkkoalueellamme Turussa sijaitsevien taloyhtiöiden putkilukkoihin epäillään olleen pääsy muillakin kuin rekisteröidyillä avainten haltijoilla. Olemme käynnistäneet asian selvitykset heti, kun asia on tullut tietoomme, ja teemme asiassa yhteistyötä poliisin kanssa. Kaukolämmöllä on käytössä eri lukitusjärjestelmä, asia ei koske kaukolämmön järjestelmää.

Olemme päivittämässä putkilukkojen lukitusjärjestelmän kuluvan syksyn aikana nykyaikaiseen, salausluokitukseltaan turvalliseen lukitusjärjestelmään. Olemme tähän liittyen yhteydessä verkkoalueellamme sijaitsevien kiinteistöjen isännöitsijöihin ja isännöintitoimistoihin sähköpostitse.

Mahdollisten väärinkäytösten estämiseksi suosittelemme poistamaan avaimet verkkoalueellamme sijaitsevien taloyhtiöiden kiinteistöjen Turku Energia Sähköverkkojen putkilukoista lukitusjärjestelmän uusimiseen saakka yhteistyössä lukkoliikkeiden kanssa tai ottamalla yhteyttä Turku Energia Sähköverkkojen käyttöpäällikköön (yhteystiedot alla).

Lisätietoja:
Juho Uurasjärvi
Käyttöpäällikkö, Turku Energia Sähköverkot
juho.uurasjarvi@turkuenergia.fi