Etäluentamittareiden vaihto alkaa syksyllä

29.2.2024

Syksyllä 2024 Turku Energia Sähköverkkojen alueella alkaa pilottiprojekti, jonka aikana noin tuhanteen sähkönkäyttöpaikkaan vaihdetaan uudet etäluentamittarit. Tarkoituksena on hankkia tietoa asennusprosessista ja uuden etäluentapalvelun toiminnasta ennen laajamittaista mittarien vaihtoa.

Lähes kaikkiin Turku Energia Sähköverkkojen sähkönkäyttöpaikkoihin vaihdetaan uudet etäluentamittarit vuosien 2025-2028 aikana. Tämän taustalla on valtioneuvoston asetus sähköntoimitusten selvityksestä ja mittauksesta. Mittarit uusitaan, jotta ne vastaavat uuden asetuksen vaatimuksiin, kuten varttimittaukseen ja mittauslaitteen jänniteulostuloon asiakasrajapinnassa.

– Energiankulutuksen seurannalta vaaditaan yhä enemmän tulevina vuosina. Mittareiden vaihdon ansiosta asiakkaamme voivat seurata energiankäyttöään jopa viidentoista minuutin tarkkuudella. Uusien mittareiden myötä myös etäohjaus ja vikatilanteiden hoitaminen on entistä tehokkaampaa, kertoo Turku Energia Sähköverkkojen verkkopalvelupäällikkö Jari Mustaparta. Sekä pilotti- että massa-asennusprojektin asennustyöt suorittavat Eltel Networksin asentajat.