Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelu uudistuu

talo, jossa nuoli osoittaa vasemmalle
1.12.2023

Kaukolämpöasiakkaille tarjolla ollut Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelu uudistuu 1.1.2024 alkaen ja vaihtaa nimensä Ekotakuu Bioksi. Lisäpalvelulla saat hankittua kaukolämpöä täysin uusiutuvana ja se tuotetaan puupohjaisilla polttoaineilla kuten pelletti, sahanpuru ja metsätähdehake.

Puupohjaisilla polttoaineilla tuotetun kaukolämmön hiilidioksidipäästöt ovat 0 g/ MWh ja Ekotakuu Bio -lisäpalvelun tilanneet saavat jatkossa tammikuun alussa tiedon eri energialähteiden osuuksista ja säästetyistä hiilidioksidipäästöistä. Varmistathan, että sähköpostiosoitteesi on ajan tasalla ja päivitä se tarvittaessa oivaltajat@turkuenergia.fi.

Ekotakuu Bio -lisäpalvelun hinta pysyy toistaiseksi ennallaan, 1,00 €/MWh (alv 0) ja 1,24 €/MWh (alv. 24 %). Nykyisillä Ekotakuu-sopimuksilla ilmoitettu toistaiseksi voimassa oleva hinta voi kuitenkin muuttua tulevaisuudessa. Hinta tarkistetaan jatkossa kerran vuodessa vuoden vaihteessa ja se ilmoitetaan verkkosivuilla kuukautta ennen hinnan voimaantuloa. Hinta ilmoitetaan myös edellisen kuukauden laskulla sekä EnergiaOnlinen tiedotteissa sopimusehtojen mukaisesti www.energiaonline.fi. Ekotakuu -lisäpalvelun ehdot säilyvät toistaiseksi ennallaan ja palvelun tilanneena sinulta ei edellytetä toimenpiteitä.

Ekotakuu Bio -lisäpalvelu on ilmastoystävän valinta

  • Kaukolämpö on 100 % uusiutuvaa energiaa ja sen hiilidioksidipäästöt ovat 0 g/MWh.

  • Kiinteistöösi toimitettava kaukolämpö tuotetaan Naantalin monipolttoainelaitoksella ja Luolavuoren pellettilämpölaitoksella puupohjaisilla polttoaineilla.

  • Uusiutuva kaukolämpö varmennetaan Energiaviraston alkuperätakuujärjestelmällä ja halutessasi saat meiltä todistuksen, jonka avulla voit osoittaa kiinteistössäsi asioiville ekologisesta valinnasta. Lisäpalvelu kuuluu energian alkuperätakuulain piiriin.

  • Ekotakuu Bio -lisäpalvelu maksaa vain 1,00 €/MWh (alv 0) tai 1,24 €/MWh (alv. 24 %). Omakotitalossa asuvalle tämä tarkoittaa vuodessa noin 20 euron lisämaksua ja 30 asunnon taloyhtiölle noin 200 euron lisämaksua. Teollisuuskiinteistössä kustannus on noin prosentin lisäys kaukolämpölaskuun.

  • Lisäpalvelussa noudatetaan Turku Energian kaukolämmön sopimusehtoja.

Lue lisää alkuperätakuulaista