Turku Energia kuvaa kaukolämpöverkkonsa lämpökameran ja helikopterin avulla 6. – 10.4.2023 välisenä aikana

Turku Energia toteuttaa kaukolämpöverkon teknisen kuntokartoituksen helikopterilennolla lämpökameroiden avulla. Kuvaus tehdään 6.4. – 10.4.2023 välisenä aikana, kun sää mahdollistaa kuvaukset. Kuvauksista saattaa aiheutua ajoittaista meluhaittaa etenkin Härkämäen alueelle, jossa sijaitsee helikopterin lähtö- ja nousupaikka.

5.4.2023

Helikopterilennot tehdään auringonlaskun jälkeen, jolloin maanpinta on tasalämpöinen ja liikennettä kaduilla on vähän. Koko Turku Energian kaukolämpöverkon alue Turussa, Raisiossa, Naantalissa ja Kaarinassa kuvataan yläilmoista käsin. Valtaosa Turku Energian kaukolämpöverkostosta kulkee katualueilla. Lennon aikana otettujen lämpökamerakuvien sekä tietokoneanalyysien avulla tutkitaan maanpinnan lämpötilaeroja mahdollisten lämpövuoto- ja eristevauriokohtien paikantamiseksi.

"Toteutamme helikopterilentoja säännöllisin väliajoin saadaksemme kokonaisvaltaisen kuvan verkkomme kunnosta ja mahdollisista korjaustoimenpiteitä vaativista kohdista. Tälle keväälle suunniteltu kuvaus viivästyi hieman maaliskuisen lumisateen vuoksi, mutta nyt kuvaus voidaan sääolosuhteidenkin puolesta toteuttaa. Ilmasta käsin tehdyillä kuvauksilla on merkittävä rooli kaukolämpömme toimitusvarmuuden ylläpitämisessä ja kehittämisessä”, sanoo kaukolämpöinsinööri Sanna Perttunen Turku Energiasta.

Helikopterilennon suorittaa GridJet Oy. 

Yhteyshenkilöt

Sanna Perttunen
kaukolämpöinsinööri
050 5573 783sanna.perttunen@turkuenergia.fi