Turku Energialle lisää tuulivoimaa

Turku Energian tuulivoimatuotanto kasvaa 31,2 GWh:lla vuodessa Suomen Hyötytuuli Oy:n tänään julkaistun Oosinselän tuulipuistohankkeen myötä. Energiamäärä vastaa noin 17 000 kerrostaloasunnon vuotuista sähkönkulutusta. Hankkeen valmistumisen myötä tuulivoiman osuus Turku Energian sähköntuotannon vuosittaisista hankinnoista on noin 29 %.

5.4.2022

Suomen Hyötytuuli Oy tiedotti 5.4.2022 investoivansa uuteen, Poriin ja sen naapurikuntaan Eurajoelle rakennettavaan Oosinselän tuulipuistoon. Tuulipuiston rakentaminen aloitetaan keväällä 2022, ja hanke valmistuu vuodenvaihteessa 2023/2024. Tuulipuistoon rakennetaan yhteensä 15 tuulivoimalaa, joiden kokonaisteho on 93 MW. Lisätietoja Suomen Hyötytuulen tiedotteesta.  Turku Energian omistusosuus Suomen Hyötytuuli Oy:stä on 12,5 %.

Tuulivoimatuotannon lisäämisellä on keskeinen rooli Turku Energian strategisissa tavoitteissa tuotannon omavaraisuuden ja uusiutuvan energiantuotannon lisäämiseksi.

− Olemme erittäin tyytyväisiä tämän hankkeen toteutumisesta. Tässä maailmantilanteessa tuotannon omavaraisuuden merkitys korostuu, päästöttömän ja uusiutuvilla energianlähteillä tuotetun energian lisäämisestä puhumattakaan, sanoo toimitusjohtaja Timo Honkanen Turku Energiasta.

Turku Energia on sitoutunut Turun kaupungin tavoitteeseen olla hiilineutraali vuonna 2029. Turku Energia on pitkäjänteisesti tehnyt työtä siirtyäkseen omassa tuotannossaan fossiilisista polttoaineista uusiutuviin, ja vuoden 2022 loppuun mennessä lämmöstä ja sähköstä on jo 85 % tuotettu uusiutuvilla energianlähteillä. Kuluvan vuoden aikana Turku Energian tavoitteena on luopua kivihiilestä kaukolämmön perustuotannossa.

Yhteyshenkilöt

Timo Honkanen
Toimitusjohtaja, Turku Energia
050 5573 133etunimi.sukunimi@turkuenergia.fi