Turku Energia ja OptiWatti yhteistyöhön – Turku Energia lisää valikoimiinsa sähkölämmityksen ohjausjärjestelmän

Turku Energia aloittaa yhteistyön OptiWatti Oy:n kanssa ja tarjoaa sähkölämmitettyjen kiinteistöjen ohjaus- ja optimointijärjestelmää kuluttaja- ja yritysasiakkaille. Sähkölämmitystä ohjaamalla voi vähentää sähkönkulutusta sekä parantaa asumismukavuutta. OptiWatti-nimisen ohjausjärjestelmän asennuksesta ja huollosta vastaa OptiWatti Oy.

8.11.2017

Turku Energia laajentaa tuotevalikoimaansa yhteistyössä OptiWatti Oy:n kanssa. Langattomalla OptiWatti-ohjausjärjestelmällä hallitaan kiinteistöjen sähkölämmitystä älyteknologian avulla. Järjestelmä soveltuu suorasähkölämmityksellä toimivien patteri-, katto- ja lattialämmitysten sekä auton lämmitystolpan ohjaamiseen. Lisäominaisuutena OptiWatilla pystyy ohjaamaan myös ilmalämpöpumppuja ja lämminvesivaraajaa. Palvelu sopii koteihin, mökeille ja muihin kiinteistöihin.

– Yhteistyön myötä tuomme asiakkaillemme uusia digitaalisia ratkaisuja kotien ja mökkien lämmitykseen: älykästä ohjausta, energiansäästöä ja etähallintaa. Ensimmäiset asiakkaamme ovat jo tilanneet OptiWatin käyttöönsä tulevalle lämmityskaudelle, sanoo palvelukehittäjä Hanna Pitkänen Turku Energiasta.

OptiWatti-ohjausjärjestelmä toimii siten, että asukas määrittää itse huonekohtaiset lämpötilat älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Sen jälkeen kiinteistöön asennettu laitteisto huolehtii määritysten mukaisesta ohjauksesta automaattisesti. Järjestelmän avulla kiinteistössä voidaan estää turha ylilämmitys ja esimerkiksi laskea lämpötilaa silloin, kun siellä ei ole kukaan paikalla.

– Kodin sähkönkulutuksesta noin 50 prosenttia menee lämmitykseen. Huoneiden käyttötavat ja niiden lämmityksen tarve vaihtelevat. Suurin säästö ja paras viihtyvyys saadaan aikaiseksi, kun lämmitystä ohjataan ja optimoidaan huonekohtaisesti. Huonekohtainen säätö voi kokemuksiemme mukaan tuoda jopa 40 prosentin säästön lämmityskustannuksiin, kertoo toimitusjohtaja Juha Marjeta OptiWatti Oy:stä.

OptiWatti toimii kaikkien sähkösopimustyyppien kanssa. Pörssisähköä, kuten Turku Energian Louna Tunti -sähkösopimusta, käytettäessä järjestelmä ohjaa lämmitysajankohdat automaattisesti halvimmille tunneille. Tällöin järjestelmä lataa kuhunkin huoneeseen riittävästi lämpöä ennen kallista tuntia.

Järjestelmän käyttöönotto ei vaadi johdotuksia, sillä OptiWatin tekniikka toimii langattomasti. Kiinteistön nykyiseen lämmitysjärjestelmään ei tarvitse tehdä muutoksia, sillä OptiWatti asennetaan sen rinnalle.

Yhteyshenkilöt

Hanna Pitkänen
palvelukehittäjä
050 5573 285hanna.pitkanen@turkuenergia.fi
Jyri Seppä
markkinointijohtaja
040 017 1400jyri.seppa@optiwatti.fi