Energiansäästö

Onko vesikiertoinen lattialämmitys mahdollista asentaa jälkikäteen?

Kiinteistön pesutilojen lattialämmitys voidaan liittää kiinteistön vesikiertoiseen verkkoon rakennusvaiheessa, kunhan asia on otettu huomioon jo suunnittelussa.

Jos vanhaan kiinteistöön halutaan lattialämmitys pesutiloihin, se on jo hankalampaa. Lattialämmön putkia ei voida automaattisesti liittää sellaiseen järjestelmään, jossa asunnoissa on vesikiertoiset patterit. Patteriverkoston kiertoveden lämpötila on talvisin aivan liian korkea lattian lämmitykseen ja kesällä lattia ei lämpiäisi lainkaan.

Jos silti haluttaisiin vesikiertoinen lattialämmitys pesutiloihin, muutokset alkaisivat jo kaukolämpölaitteistosta saakka. Sinne tarvittaisiin oma lämmönvaihdin lattialämmitykselle. Lämpökeskuksesta pitäisi vetää putket jokaisen asunnon pesutilaan. Sinne pitäisi sijoittaa jakotukki, johon varsinaiset lattialämmitysputket liitettäisiin. Putkien asennus vaatii joko urien jyrsimisen vanhaan lattiapintaan tai lattian pinnan korotuksen, jotta saadaan pintaan asennetut putket piiloon.

Sähköllä toimivat lattialämmityskaapelit voidaan asentaa huomattavasti helpommin, edullisemmin ja pienemmällä lattian korotuksella vanhaan taloon. Remontti myös saadaan valmiiksi nopeammin. Sen takia vanhoihin kiinteistöihin usein asennetaan mukavuuslattialämmitys sähköisenä.