Sähkönsiirto

Miten toimin, kun minua pyydetään varmistamaan sähkön turvallinen kytkentä?

Sähkön turvallinen kytkeminen tarkoittaa sitä, etteivät mahdollisesti vaaraa aiheuttavat sähkölaitteet mene päälle samaan aikaan, kun sähköt palautuvat asuntoon. Varmista sähkön turvallinen kytkentä ja katkaise virta sellaisista laitteista, jotka voivat sytyttää tulipalon, jos ne menevät päälle valvomatta. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi liesi, silitysrauta, kahvinkeitin ja pesukone. Tarkista asuntosi myös muiden vastaavien sähkölaitteiden osalta. Väännä myös pesukoneiden hanat varmuuden vuoksi kiinni.

Saitko meiltä tekstiviestin aiheesta?

Varmista sähkön turvallinen kytkentä tekstiviestissä pyydettynä aikana. Kun olet varmistanut turvallisuuden, vastaa samaan numeroon tekstiviestissä pyydetty kirjainyhdistelmä. Sen jälkeen voimme kytkeä kohteeseen sähköt päälle. Jos kirjainyhdistelmä ei ole oikein, ei kytkentää voida tehdä. Silloin saat virheilmoituksen uutena tekstiviestinä, johon voit vastata uudelleen. Tarkista, ettei viestissäsi ole kirjoitusvirhettä.

Kun sähköt palautuvat, älä kytke kaikkia sähkölaitteita saman tien takaisin verkkoon. Äkillinen kuormituspiikki saattaa katkaista sähköt uudestaan. Esimerkiksi sähkölämpöpatterit on hyvä laittaa päälle yksi kerrallaan ja pitää pieni tauko aina välissä. Sähkösaunan kiuas on myös erittäin suuri yksittäinen kuormittaja. Varmista, että kylmälaitteet käynnistyvät uudelleen.