Turku Energia -konserni

Kuinka monta taidesähkökaappia olette maalanneet?

Taidesähkökaapit ovat osa Turku Energian ympäristöohjelmaa. Niiden tavoitteena on piristää kaupunkikuvaa uniikeilla ympäristötaideteoksilla ja vähentää jakokaappien töhrimistä. Turku Energia Sähköverkot Oy:n yli kahdesta tuhannesta sähkönjakelukaapista jo noin 180:ssä on maisemaa kaunistava taiteellinen kuosi.

Taidesähkökaapit maalataan säänkestävillä, metallipinnoille tarkoitetuilla ulkomaaleilla. Kokemusten mukaan teokset voivat säilyä hyvinä jopa kymmenen vuotta. Sähkökaappien taideprojekti alkoi Varissuolla vuonna 2004. Idean keksi kuvataiteilija Minna Maija Lappalainen, jonka organisoimassa suomalais-senegalilaisessa Taf taf -projektissa toteutettiin ensimmäiset taidesähkökaapit Turussa.

Vuoden 2004 jälkeen taideprojektia on jatkettu lukuisten paikallisten taiteilijoiden, yhdistysten, oppilaitosten ja muiden toimijoiden kanssa. Uusien taidesähkökaappien tekeminen alkaa yleensä paikallisten yhdistysten ja asukkaiden aloitteesta. He osaavat kertoa, missä kaivataan väriä ja piristystä töhrittyjen ja harmaiden kaappien tilalle.

Lue myös:

Miten voin ilmoittautua taidesähkökaappien taiteilijaksi?

Voinko ehdottaa kohdetta ympäristötaiteelle?

Tutustu Turku Energian ympäristötaideteoksiin