Valaistuskohteet

Ulkovalaistusprojektimme luovat viihtyisyyttä ja turvallisuutta ympäristöön. Valaistuskohteet vaihtelevat katuvalaistuksesta vaativiin erikoisvalaistuskohteisiin.

Big Blue

Olemme mukana toteuttamassa Turun ja Kaarinan rajalle, entiseen Hartwallin panimorakennukseen tehtävää julkisivutaideteosta. Kuvataiteilija Mauri Kososen Big Blue nostaa seinälle luonnollisen kokoisen, 25 metriä pitkän sinivalaan. Pimeällä teos ja koko Piispantorni-rakennus saa ylleen aaltoilevan, vedenpintamaisen valaistuksen. Turku Energian Verkostotekniikka toteuttaa kohteen julkisivu- ja sisävalaistuksen. Valaistuksen ovat suunnitelleet ulkovalaistussuunnittelijamme yhteistyössä taiteilijan kanssa.

Taideteos on kooltaan kaiken kaikkiaan 835 neliömetriä ja on osa vuonna 1973 valmistuneen Piispantorni-rakennuksen saneeraushanketta. Julkisivusaneerauksen sekä taideteoksen arvioidaan valmistuvan elokuussa 2020.

Havainnekuva teoksesta: Mauri Kosonen.

Suomen Joutsen

Uusimme Suomen Joutsenen valaistusjärjestelmän vuonna 2016. Alusta valaisevat pienet valonheittimet korvattiin uusilla pitkäikäisillä ja energiatehokkailla LED-valonheittimillä.

Muita erikoisvalaistuskohteitamme ovat muun muassa Aurajoen rantamuurit sekä Yliopistonkadun jouluvalot.