Ekotakuu – Varmasti ympäristöystävällistä energiaa

Ekotakuulla varmistat, että käyttämäsi sähkö on ympäristöystävällistä! Pienestä lisämaksusta me hankimme Louna Tunti -sopimuksesi sähkön ympäristöystävällisesti tuotettuna.

Kaikissa muissa sähkösopimuksissamme sähkö tuotetaan automaattisesti 100 % uusiutuvalla energialla. Näilläkin sopimuksilla voit tehdä vielä ylimääräisen ympäristöteon Ekotakuu Extra -palvelun avulla.

Muuta tuntisähkösi ympäristöystävälliseksi Ekotakuu-palvelulla

  • Jos käytössäsi on Louna Tunti -sähkösopimus, on ostamasi sähkö tuotettu erityyppisillä voimalaitoksilla.
  • Tilaamalla lisämaksullisen Ekotakuu-palvelun hankimme käyttämäsi sähkön kokonaan uusiutuvaa energiaa tuottavalta voimalaitokselta.
  • Ekotakuu on siis uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön alkuperätakuu, joka kohdennetaan Louna Tunti -sähkösopimukseesi.

Näin saat Ekotakuun

Ekotakuun voi hankkia jokainen Louna Tunti -sähkötuoteasiakkaamme. Jos teet uutta sähkösopimusta EnergiaOnline-palvelussamme, voit valita Ekotakuun itsellesi helposti rastittamalla sen Louna Tunnin tiedoissa kohdasta "Tuotteeseen valittavissa oleva lisäpalvelu". Jos olet jo Louna Tunti -asiakkaamme, voit hankkia Ekotakuun ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Ekotakuun hinnoittelu

Ekotakuu-palvelun hinta on 0,99 €/kk, joka laskutetaan sähkölaskusi yhteydessä. Palvelu näkyy laskulla omalla rivillään.

Jos sinulla ei ole tuntisähkösopimusta, voit silti tehdä lahjoituksen ympäristön hyväksi Ekotakuu Extran avulla

Jos sinulla on mikä tahansa muu kuin Louna Tunti -sähkösopimus, on sähkösi tuotettu 100 % uusiutuvalla energialla. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden tehdä vielä ylimääräisen ympäristöteon Ekotakuu Extra -palvelun avulla. Kohdistamme palvelulla kerättyjä varoja Luonnonperintösäätiön kautta metsien suojeluun Varsinais-Suomen alueella.

Näin saat Ekotakuu Extran

Jos teet uutta sähkösopimusta EnergiaOnline-palvelussamme, voit valita Ekotakuu Extran itsellesi helposti rastittamalla sen valitsemasi sähkötuotteen tiedoista kohdasta "Tuotteeseen valittavissa oleva lisäpalvelu". Jos olet jo sähköasiakkaamme, voit hankkia Ekotakuu Extran ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Ekotakuu Extran hinnoittelu

Ekotakuu Extra -palvelun hinta on 0,50 €/kk, joka laskutetaan sähkölaskusi yhteydessä. Palvelu näkyy laskulla omalla rivillään.

Miksi sähkön alkuperä on tärkeä tietää?

  • Sähkön alkuperän huomioimalla voi edistää ympäristöystävällisyyttä ja rakentaa kestävää tulevaisuutta.
  • Alkuperätakuilla todennamme sähkösi tuotantotavan ja -laitoksen.
  • Ekotakuu-palveluiden kuukausimaksu on alle euron kuukaudessa, mutta niiden merkitys ympäristölle on kokoaan suurempi.
  • Jo yli 90 % hankkimastamme sähköenergiasta on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.