Kaukolämmön toimitusvarmuus

Kaukolämpömme toimitusvarmuus on erinomaisella tasolla. Toimitusvarmuus perustuu riittävään varakapasiteettiin ja suunnitelmalliseen verkoston kunnossapitoon.

Kaukolämpöverkkoa rakennetaan ja huolletaan suunnitelmallisesti

Suunnittelemme, rakennamme ja käytämme kaukolämpöverkkoa ja tuotantolaitoksia siten, ettei yksittäinen vika verkossa tai laitoksessa katkaise lämmöntoimitusta pitkäksi aikaa. Varmistamme tehon riittävyyden vara- ja huippulaitosten avulla. Kaukolämpöverkon ja tuotantolaitteistojen toimintaa valvotaan keskusvalvomossamme ympäri vuorokauden.

Lisäksi valikoimiimme kuuluu siirrettävä lämmöntuotantoyksikkö, jolla voimme tarvittaessa tuottaa lämpöä väliaikaisesti esimerkiksi remontti- ja saneeraustöiden aikana.

Verkonparannustyömaat

Verkon kunnossapitotöiden avulla pyrimme varmistamaan mahdollisimman yhtäjaksoisen lämmöntoimituksen asiakkaillemme. Pahoittelemme kaivutöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Kaivu- ja putkiasennustyöt teemme yhdessä urakoitsijoiden kanssa.

Kaukolämpövuotojen paikallistaminen

Paikallistamme satunnaisia isoja kaukolämpövuotoja tarkkailemalla tuotantomääriä ja mittalaitteita sekä käyttämällä lämpökameroita. Pieniä vuotoja on vaikeampi huomata ja ne löydämme usein näköhavaintojen perusteella.

Anna vinkki kaukolämpövuodosta

Koska kaukolämpöä siirretään paikasta toiseen maan alla kulkevien putkien välityksellä, ei vesivuotoja ole aina helppo huomata. On kuitenkin muutamia keinoja, joiden avulla kuka tahansa ohikulkija voi saada vihiä vuototilanteesta.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.