Aurinkoenergia auttaa nollaamaan hiilijalanjälkesi

aurinkopaneeli, jonka taustalla on pilviä
7.5.2021

Motivan teettämästä Yritysten energiatulevaisuuden näkymät 2021 -kyselystä käy ilmi, että enemmistö yrityksistä arvioi lähitulevaisuuden energiainvestointiensa kohdistuvan todennäköisimmin aurinkosähköön. Turku Energian yritys- ja taloyhtiöasiakkaat ovat saaneet hyviä kokemuksia aurinkovoimaloiden perustamisesta ja onnistuneet paitsi säästämään energiakustannuksissa myös alentamaan hiilidioksidipäästöjään.

Suomalaisyritykset näkevät aurinkopaneelit kiinnostavimpana ratkaisuna pienentää hiilijalanjälkeään ja parantaa energiatehokkuuttaan. Motivan Yritysten energiatulevaisuuden näkymät 2021 -kyselyn vastaajista 79 prosenttia kertoi, että kustannussäästöt ovat edelleen merkittävin kannustin yritysten energiatehokkuusinvestointeihin. Yli puolet vastaajista nosti tärkeiksi syiksi myös vastuullisuustavoitteiden saavuttamisen ja laiteuusinnat.

Tutustu Motivan kyselyn tuloksiin

Aurinkoenergia parantaa hiilikädenjälkeä

Aurinkoenergiaa hyödyntämällä yritys voi laskea toimintansa hiilijalanjälkeä, sillä aurinkoenergia on lähes päästötöntä. 100 kWp:n aurinkovoimala vähentää hiilidioksidipäästöjä 12 tonnia vuodessa, mikä vastaa noin 36 henkilön edestakaista lentomatkaa Helsingistä Lontooseen.

Yhä useampi yritys mittaa lisäksi nykyään hiilikädenjälkeään, joka tarkastelee tehtyjen valintojen myönteisiä päästövaikutuksia tulevaisuudessa. Aurinkopaneelien avulla yritys tai taloyhtiö voi kasvattaa hiilikädenjälkeään, sillä kun yritys tai taloyhtiö hyödyntää aurinkoenergiaa, myös sen asiakkaat tai asukkaat pystyvät alentamaan hiilijalanjälkeään.

Kuluttajatutkimusten mukaan suomalaiset kokevat aurinkoenergian kaikkein vastuullisimmaksi energiantuotantomuodoksi, joten aurinkopaneelit tuovat myös maine-etua säästöjen ja ilmastohyötyjen lisäksi.

Valitse kotimaiset aurinkopaneelit

Turku Energia auttaa suunnittelemaan juuri yrityksesi tai taloyhtiösi tarpeisiin sopivan aurinkovoimalan. Käytämme ainoastaan Suomessa valmistettuja Salo Techin laadukkaita aurinkopaneeleja, joilla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki.

Salo Techin valmistamissa aurinkopaneeleissa on kestävä rakenne ja pitkä takuuaika. Paneeleille myönnetään tehotakuu 25 vuoteen asti. Paneelit valmistetaan automaattilinjastossa Salossa ja luvattu tuotantoteho varmistetaan aina valmistusprosessin yhteydessä

Turku Energia tarjoaa useita erilaisia valmiita aurinkopaneelipaketteja vuotuisen sähkönkulutuksen perusteella. Räätälöimme tarvittaessa mielellämme myös kohteeseen soveltuvan yksilöllisen ratkaisun. Varmuutta hankintaan tuo se, että voit luottaa vakaan ja suuren toimijan tukeen koko investointisi elinkaaren ajan. Paikallisena toimijana pystymme avustamaan myös lupaprosessien kanssa.

Tutustu yritysten aurinkopaneelipaketteihin

Älykkäät aurinkovoimalat takaavat parhaan tuoton

Turku Energian tarjoamissa ratkaisuissa aurinkoenergia saadaan talteen Solar Edge -invertterillä ja tehostimella, vaikka yksittäinen paneeli olisi varjossa. Tehostimen ansiosta yksittäisen paneelin likaantuminen tai muu häiriö ei vaikuta muiden paneelien tuotantoon.

Asennukseen kuuluvat optimointilaitteet huolehtivat aina optimaalisesti tehotuotosta. Tuotantoa on mahdollista seurata reaaliaikaisesti verkkosivujen kautta.

Huolehdi aurinkopaneelien paloturvallisuudesta

Aurinkopaneeli on jännitteinen aina kun auringonvaloa siihen osuu. Turku Energian toimittama järjestelmä on turvallinen vaihtoehto myös pelastushenkilölle, sillä paneeleiden yhteydessä olevat tehostimet laskevat jännitteen turvalliselle tasolle. Aurinkovoimala saadaan siis jännitteettömäksi kääntämällä turvakytkimistä laitteisto pois käytöstä. Mikäli rakennuslupa niin vaatii, voidaan kohteeseen myös lisätä etähallinnan mahdollistama painike esimerkiksi ilmanvaihtolaitteiden kytkimen yhteyteen.

Paneelien turvallisuuden ja pitkäikäisyyden takaa myös aurinkopaneelien vesitiivis kytkentärasia, jossa sijaitseva diodi vaihdettavissa ylijännitetilanteissa. Lisäksi MC4-kiinnikkeet huolehtivat turvallisesta kontaktista kytkentärasian, johtojen ja invertterin välillä.

Miten hankkia aurinkovoimala?

Aurinkovoimalan voi tilata Turku Energialta kertahankintana tai rahoituksella OP Rahoituksen kautta.

Tarjoamme myös aurinkovoimalaa palveluna (PPA), jossa investoimme voimalaan ja toimitamme sen tuottaman energian yrityksesi käyttöön räätälöidyllä palvelusopimuksella. Vastaamme esimerkiksi voimalan valvonnasta, vakuuttamisesta ja huolloista sopimuskauden ajan. Turku Energialla on vuorokauden ympäri toimiva päivystys akuutteja vikatilanteita varten.

Ota yhteys myyntiimme

Tutustu toimittamiimme aurinkovoimaloihin

Turku Energia on toimittanut useille yrityksille ja taloyhtiöille aurinkovoimaloita, joissa sijoitetun pääoman tuotto on vaihdellut 5-9 prosentin välillä.

Olemme vastanneet esimerkiksi Meyer Turun telakan 1 584 aurinkopaneelin voimalasta. Paneelit asennettiin uuden levyvaraston katolle kelluvana, painoperustaisena asennuksena. Voimalan vuosittainen sähköntuotanto on yli 450 MWh.

Turku Energian toimittama aurinkoenergiaratkaisu löytyy myös turkulaisen Casagranden kiinteistön katolta. Aurinkovoimalan arvioitu vuosituotanto 27 MWh vastaa noin 11 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta. Lisäksi voimala vähentää CO2-päästöjä noin 5,6 tonnia vuosittain.

Harkka-yhtiöiden kiinteistölle Turku Energia toimitti teholtaan 29,7 kWp:n aurinkovoimalan, joka vähentää CO2-päästöjä noin 5,4 tonnia vuosittain. Voimalan arvioitu vuosituotanto on 26 MWh, joka vastaa reilun 10 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta.

Tutustu Meyer Turun aurinkovoimalaan

Lue artikkeli Harkka-yhtiöistä

Tukea aurinkoenergian investointeihin

Yritykset voivat hakea Business Finlandin myöntämää tukea uusiutuvan energian hankkeisiin. Tuki on 20 prosenttia kokonaisinvestoinneista. Turku Energialta saat halutessasi apua hakemuksen tekemisessä.

Myös maatiloille on tarjolla investointitukea, jonka suuruus on 40 prosenttia kokonaisinvestoinnista.

Asuinkäyttöön tarkoitetut kiinteistöt eivät ole tuen piirissä.

Tutustu energiatukeen